Yeni iPhone 16 Pro rengi bronz görünümlü olabilir

Teknoloji devi Apple'ın gelecek ay satışa sunacağı iPhone 16 Pro serisi telefonları bronz görünüme sahip olabilir.

Birkaç iPhone 16 Pro söylentisi, Apple'ın iPhone 15 Pro cihazları için kullandığı Mavi Titanyum seçeneğini ortadan kaldıracağını ve bunun yerine gül veya altın rengi kullanacağını öne sürdü. Şimdi ise son iddia, yeni rengin aslında bronz olduğu ya da bronz benzeri bir görünüme sahip olduğu yönünde.

Weibo merkezli "Fixed focus digital" adlı sızıntı kaynağına göre, yeni iPhone 16 Pro Max rengi "bronz bir tonu" andırırken, etrafındaki çerçeve titanyum benzeri bir görünüme sahip.

Bu ayın başlarında, başka bir Çinli sızıntı, yeni iPhone 16 Pro renginin renk kodunun, Apple'ın ilk olarak 2015 yılında iPhone 6S için sunduğu önceki "Rose Gold" rengi değil, sadece "Rose" olduğunu öne sürdü. İki iddia çelişkili olmayabilir ve aslında aynı renge atıfta bulunuyor olabilir, ancak farklı aydınlatma koşulları altında görüldüğü gibi görünümler aynı değil.

Bugünkü sızıntının yeni renkle ilgili olarak yalnızca iPhone 16 Pro Max'ten bahsettiğini belirtmek gerekir, ancak her iki Pro modeline de geleceğini varsaymak mümkün. iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in sunulması beklenen diğer renkler arasında siyah, beyaz ya da gümüş ve gri ya da "Doğal Titanyum" yer alıyor.

Bir başka söylentiye göre Apple, titanyumu sonlandırmak ve renklendirmek için yeni bir süreç kullanmayı planlıyor ve bu da iPhone 15 Pro modellerinin fırçalanmış alüminyum kaplamasından daha parlak bir görünümle sonuçlanacak.

Parlak kaplama, Apple'ın önceki yıllarda kullandığı paslanmaz çeliğe çok daha fazla benzeyebilir, ancak çizilmelere karşı daha dayanıklı olacak.

Apple genellikle yeni iPhone serisini Eylül ayı ortalarında piyasaya sürüyor, bu da iPhone 16 serisinin piyasaya sürülmesine yaklaşık altı hafta kaldığı anlamına geliyor. iPhone 15 serisinde olduğu gibi, bu yılki serinin de dört modele bağlı kalması bekleniyor, ancak iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max telefonları biraz daha büyük ekran boyutlarına sahip olacak.