Yeni nesil Apple Watch SE model akıllı saatler plastik olacak

Teknoloji devi Apple, plastik malzemenin kullanılacağı yeni nesil Apple Watch SE ile çocukları olan ebeveynleri hedefliyor.

Bloomberg'den Mark Gurman bu haftaki Power On bülteninde, yeni nesil Apple Watch SE'nin sert plastik malzemeden yapılmış bir kasaya sahip olacağını yineledi.

Gurman'a göre, yeni nesil Apple Watch SE modellerinde alüminyum yerine sert plastik bir malzeme kullanılması "giderek daha olası hale geliyor". Plastik, maliyetleri düşük tutabilir ve çocukları için bir Apple Watch arayan ebeveynlere hitap edebilir.

Apple Temmuz ayında ebeveynleri çocukları için hücresel bir Apple Watch satın almaya teşvik eden yeni bir kampanya başlattı. "Çocuklarınız İçin Apple Watch" kampanyası, Apple Watch'un konum takibi, ebeveynleri arama seçenekleri ve aktivite takibi gibi genç kullanıcılara yönelik avantajlarını vurguluyor.

Yetişkinler kendi iPhone'larıyla çocukları için saat ayarlayabiliyor ve okul sırasında kullanılmasını engelleyecek özellikler de mevcut. Apple, plastikle Apple Watch SE'yi alüminyumla mümkün olmayan bir dizi eğlenceli renkte de sunabilir. Örneğin Apple eskiden plastik bir iPhone 5c satıyordu ve canlı mavi, sarı, pembe ve yeşil renkleri vardı. Plastik aynı zamanda Apple Watch SE'yi standart Apple Watch modellerinden daha iyi ayıracak çünkü mevcut Apple Watch SE temelde alüminyum Apple Watch'un en yeni özellikleri olmayan değiştirilmiş bir versiyonu.

Mevcut Apple Watch SE modelleri 250 dolara satılıyor, ancak plastiğe geçiş, Apple'ın daha uygun fiyatlı akıllı saatler sunan şirketlerle daha iyi rekabet edebilmek için cihazı daha düşük bir fiyata sunmasına olanak sağlayabilir.