Yılın en kötü halka arzı Seğmen Kardeşler Gıda'yı (SEGMN) bu hikaye kurtarır mı!

Üç ay önce halka arz edilen ve fiyatı yarı yarıya gerileyen Seğmen Kardeşler Gıda'dan yeni açıklama

Bu yılın en kötü halka arzı olan Seğmen Kardeşler Gıda (SEGMN), Dubai üzerinden Körfez ülkelerine açılacağını açıkladı.

Ankara merkezli Seğmen Kardeşler Gıda'nın hisseleri, 26-27 ve 28 Haziran'da 30 TL'den toplanan talep sonrası 4 Temmuz'da Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. Borsadaki ilk işlem gününde 31.40 TL'ye yükselen hisse kapanışını 27.20 TL ile halka arz fiyatının altında yapmıştı. 

Borsadaki ilk işlem gününde halka arz fiyatının altına düşen ilk hisse olarak kayıtlara geçen hissede kayıp daha sonra da devam etmişti.

Gedik Yatırım tarafından gerçekleştirilen 1 milyar 50 milyon TL'lik halka arzdan 534 bin 542 bireysel yatırımcı hisse almıştı.

Halka arz sırasında medyada çıkan konsorsiyum lideri aracı kurumun yüksek fiyat belirlediği haberlerine karşın rapor yayımlayan bütün aracı kurumlar fiyat tespit yöntemini "kabul edilebilir" bulmuştu.

Bu hikaye kurtarır mı?

Son kapanışını (21 Ekim 2024) 16.75 TL'den yapan ve halka arza katılan yatırımcısına 3 ayda yaklaşık yüzde 45 kaybettiren şirketin hisseleri Borsa İstanbul'da bu kayba rağmen 625'in üstünde F/K oranı ile işlem görüyor. 

Piyasa değeri 3 milyar TL'nin üstünde olan, buna karşılık bu yılın ilk altı ayında 777.5 milyon TL satış hasılatı ile 47 milyon TL net kar açıklayan şirket KAP'a gönderdiği açıklamada Körfez ülkeleri ile ticaret amacıyla Dubai'de bir şirket kuracağını açıkladı. 

Şirketten KAP'a gönderilen konu ile ilgili açıklama şöyle:

Konu: Körfez ülkelerine satış, pazarlama ve dağıtım faaliyetlerinin artırılması amacıyla Dubai merkezli şirket kurulması, depo kiralanması ve satış ekibi oluşturulmasına ilişkin Yönetim Kurulu Kararı hakkında

Şirketimizin 22.10.2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında;

Şirketimizin ürettiği ürünlerin ve geliştirmekte olduğu yeni ürün gruplarının Körfez ülkelerinde satış, pazarlama ve dağıtımının desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla:

    1- Şirketimizin %100 oranda iştirak edeceği Dubai merkezli bir bağlı ortaklık kurulmasına,

    2- Dubai'de kurulacak bağlı ortaklığımız bünyesinde depo alanı kiralanmasına,

    3- Bölge satış, pazarlama, dağıtım ekibinin oluşturulmasına,

    4- Sözkonusu işlemlerin yürütülmesi için yönetim kurulu üyesi Serdar ÖZCANLI'nın yetkilendirilmesine

karar verilmiştir.

Kurulacak bağlı ortaklık bünyesinde yürütülecek faaliyetlerle mevcut durumda aktif ve düzenli ihracat yaptığımız 4 ülkede (Dubai, Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman) satış potansiyelimizi geliştirmeyi, bunun yanısıra Kuveyt ve Katar ülkelerine ürünlerimizi zincir marketler ve ev dışı tüketim noktalarına dağıtmayı hedeflemekteyiz.

Yatırımcılarımız süreç hakkında gelişme oldukça bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygı ile duyurulur.