ARÇELİK - Endeks Üzeri
Hedef fiyatımızı daha zayıf TL tahminlerimizle yükseltiyoruz. İlk 6 aylık dönemde beklenenden daha zayıf marj performansı nedeniyle 2022 için tahminlerimizi düşürdük, ancak enerji verimli cihazlara geçişin hızlanmasıyla küresel talebin toparlanması gerektiği için 2023T'de satışlarda tekrar hızlanma bekliyoruz. Şirketin ayrıca geri alım yaptığı paylar sermayenin %10'luk bölümüne ulaşmış olup, değerleme çarpanı buna göre düzeltme yapıldığında daha cazip gözükmektedir.
KORDSA - Endeks Üzeri
Kordsa, artan hammadde maliyetlerinin gecikmeli etkisinin bir sonucu olarak 1Ç'de yüksek seyreden kar marjlarına kıyasla 2Ç'de daha zayıf faaliyet marjları açıkladı. Bununla birlikte, ana iş kolu olan lastik güçlendirme işinin faaliyet karı, yaklaşık 100 milyon ABD Doları civarındaki uzun vadeli ortalamasına kıyasla, son çeyreklerin ortalamasına göre yaklaşık 150 milyon USD yıllık temposunu sürdürüyor. Öte yandan, kompozit teknolojileri işi baskı altında kalmaya devam ediyor ve yakın zamanda bir toparlanma beklenmiyor. Kordsa'nın uzun vadeli dinamiklerini beğeniyoruz, ancak hisse senedi, kompozit segmentteki yavaş toparlanma nedeniyle kısa vadede katalizör eksikliği görebilir.
EREĞLİ DEMİR ÇELİK - Endekse Paralel
Türkiye HRC (sıcak rulo yassı çelik) fiyatlarının Nisan ayındaki 1250$/tondan bugünlerde 650$/tona düşmesiyle, yılın ikinci yarısında çelik marjlarına ilişkin görünüm önemli ölçüde kötüleşti. EREGL'nin maliyet bazı çelik fiyatları ile aynı hızda düşmeyecektir (eldeki stok nedeniyle), bu nedenle 3. çeyrekte ve daha büyük ölçekte 4. çeyrekte marj daralması görmemiz olasıdır. FAVÖK tahminimizi 2022'de ton başına 235 ABD Doları ve 2023'te 130 ABD Doları'na düşürdük. FAVÖK tahminlerimizde aşağı yönlü revizyon, yüksek ABD Doları/TL varsayımıyla dengeleniyor ve hedef fiyatımızı değiştirmeden 31.5 TL/hisse olarak koruyoruz.
KARDEMİR - Endeks Üzeri
EREGL'ye benzer şekilde, Türkiye inşaat demiri fiyatlarının Nisan ayındaki 950$/tondan 650$/tona gerilemesi nedeniyle ikinci yarıyıl için çelik marjları için görünüm önemli ölçüde kötüleşti. Çelik hammaddelerindeki son düşüşe rağmen üretim maliyetlerinin gecikmeli olarak düşmesi muhtemeldir, bu nedenle Kardemir için yılın ikinci yarısında bir marj daralması öngörüyoruz. FAVÖK tahminimizi 2022'de ton başına 140 USD'ye ve 2023'te 100 USD'ye düşürdük. Ancak, hisse değerlemesi kısmen düşük marj görünümünü fiyatladı ve yeni hedef fiyatımızı olan 16,50 TL/hisse %36 artış potansiyeline işaret ediyor.
ŞİŞE CAM - Endeks Üzeri
SISE, güçlü talep ve maliyet baskısı sonucu tüm iş kolları için yükselen satış fiyatları açıklmaya devam ederken, yılın ilk yarısında güçlü sonuçlar elde etti. Yüksek seviyede enerji fiyat artışlarına rağmen, FAVÖK marjı 6A22'de %25 ile sabit kaldı. Yönetim önümüzdeki 5 yıl içinde iş ölçeğini daha da artırmayı amaçladığından, SISE organik ve inorganik yatırımlarını sürdürüyor. ABD'deki soda külü yatırımları büyümenin temel itici gücü olacak, Türkiye ve Macaristan'daki sıfırdan yatırımların da 2023-25 döneminde cam üretim kapasitesini artırması bekleniyor. Hedef Fiyatımızı 36.0 TL olarak revize ediyor ve Endeks Üzeri Getiri önerimizi koruyoruz.
ÇİMSA - Endeks Üzeri
Çimento üreticileri artan üretim maliyetlerini ürün fiyatlarına yansıtmayı başardıkça, CIMSA 2Ç'de iyileşen marjlar sayesinde güçlü sonuçlar elde etti. Şirket ayrıca kaldıraç pozisyonunu iyileştirecek iki varlığın EUR110mn+KDV (mevcut Piyasa değerinin %25'ine eşittir) karşılığında satıldığını duyurdu. Yüksek enerji fiyatları ve nakliye maliyetlerinin bazı bölgelerde üretim kaybına yol açması nedeniyle, sıkı arz-talep nedeniyle marj iyileşmesinin devam etmesini bekliyoruz. HF'mizi 65TL'ye yükseltiyoruz ve tavsiyemizi Endeks Üzeri Getiri'ye yükseltiyoruz.
AKÇANSA - Endeks Üzeri
Artan çimento fiyatları sayesinde AKCNS, 2Ç'de FAVÖK marjı 1Ç'deki %12,7'ten %18,6'ya yükselerek önemli bir marj artışı açıkladı. Yükselen gayrimenkul fiyatlarının inşaat yatırımlarını körüklemesi nedeniyle iç talebin güçlü seyrettiği takip edilmektedir. Hisse son 2 ayda güçlü bir performans sergilese de, gidecek daha fazla yeri olacağını düşünüyoruz ve revize edilmiş TL35 HF ile (TL22'den) Endekse Paralel Getiri'den Endeks Üzeri Getiri'ye yükseltiyoruz.
KOZAL - Endeks Üzeri
KOZAL altın üretimindeki yavaşlama ve bağış giderinden kaynaklanan yüksek maliyetler nedeniyle 2. çeyrekte zayıf sonuçlar açıkladı. Altın üretimi 2Ç'de 49K ons ve 6A'22'de 107K ons olarak gerçekleşti, geçen sene ilk 6 ayda 135K ons üretim gerçekleşmişti. Şirket daha sonra tesislerinde yeni bir kaynak tespit edildiğini ve 2022'de 15 bin ons ek altın üretiminin gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı. Bu durum yılın ilk yarısında görülen üretim düşüşünü kısmen telafi edebileceğini söyleyebiliriz. Tahminlerimizdeki revizyon ile birlikte KOZAL için yeni hedef fiyatımız 200 TL seviyesindedir.
SONRAKİ SAYFA: