KOÇ HOLDİNG - Endeks Üzeri
KCHOL için Net Aktif Değer hesaplamamızı güncelliyoruz ve halka açık iştiraklerin daha yüksek Hedef Fiyatları ile birlikte KCHOL için de hedefimizi yukarı revize ediyoruz. KCHOL'un 2Ç'deki konsolide net karı çeyreklik olarak %54 ve yıllık %213 arttı. Güçlü rafinaj marjları ve YKBNK'nin güçlü sonuçları sayesinde enerji (TUPRS) ve finans segmentlerindeki güçlü büyüme, karlılık artışını sağlayan temel unsurlar oldu. ARCLK'deki düşük marjlar ise otomotiv segmentindeki devam eden güçlü performans ile dengelendi. Koç Holding'in solo net nakit pozisyonu 2Ç itibariyle 2,1 milyar TL seviyesinde sabit kaldı. KCHOL hissesi halen NAD'ye göre %30 üzerinde iskonto ile işlem görmektedir ve hisseyi bu nedenle beğenmeye devam ediyoruz.
ENKA HOLDİNG - Endekse Paralel
ENKA'nın 2Ç'de faaliyet karı güçlü olsa da, şirketin elinde bulunan finansal yatırımlardan (bono ve hisse senedi) kaydedilen finansal giderler nedeniyle dipte büyük bir net zarar açıklandı. Artan küresel faiz oranları şirketin özellikle bono yatırımlarının değerinin düşmesine neden oldu. Ayrıca Rusya’daki gayrimenkullerin değerlemesinde yapılan aşağı yönlü revizyonun da etkisiyle, 2Ç’de yaklaşık 7,5 milyar TL net finansal gider kaydedildi. Segmentlere bakıldığında, inşaat iş kolunda güçlü faaliyet karı ve ciro artışı eğilimi devam etti. Toplam backlog ilk yarı sonunda 3,7 milyar dolar oldu. Enerji iş kolunda artan üretimin etkisi ile faaliyet karı ilk 6 ayda 650 milyon TL oldu (geçen sene ilk 6 ay -150 milyon TL). Şirketin net nakit pozisyonu finansal varlıkların değerindeki düşüşü sonucu 4,8 milyar dolardan 4,2 milyar dolara geriledi. Hisse için revizyonlar sonrası 24.0 TL hedef fiyat ile Endekse Paralel Getiri önerimizi koruyoruz.
TEKFEN - Endeks Üzeri
TKFEN 2Ç'de inşaat iş kolunda %10 seviyesinde güçlü FAVÖK marjı elde etti (2019'dan bu yana en güçlü marj). İnşaat iş kolunda backlog 1,4 milyar USD seviyesinde sürdürüldü. Gübre iş kolunda satış hacmi ihracat sayesinde toparlanma kaydetti, ancak geçen yılın aynı döneminin altında kaldı (hacim 2Ç'de %-16 düşüşe karşılık 1Ç'de -39%). Gübre segmentinin FAVÖK marjı, çeyreklik bazda %17 civarında sabit kaldı. 2022'nin geri kalanında, şirket son 2 yılda yaklaşık 200 milyon ABD doları tutarında kümülatif maliyet artışları nedeniyle karşı karşıya kaldığı giderlere ilişkin, müşterilerinden almayı beklenen tazminat taleplerinin durumu takip edilecektir. Hisse için 46,0 TL olan hedef fiyatımızı ve Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz.
ALARKO HOLDİNG - Endekse Paralel
Alarko Holding, CENAL termik santralinde düşük maliyetli kömür tedariğinin avantajını yaşamaya devam etti ve elektrik fiyatlarının hızla yükselmesiyle güçlü karlar elde etti. Net kâr 2Ç'de 2,2 milyar TL'ye (CENAL'den 1,6 milyar TL) ve 6 aylık döneminde 3,3 milyar TL'ye yükseldi. Şirket, 2022 net kar beklentisini 7,25-7,75 milyar TL'ye yükseltti. İthal kömür yakıtlı CENAL santrali, 2Ç'de elektrik satış fiyatının geçen senedeki 59 USD'ye kıyasla sert artış ile 131 USD/MWh'ye yükselmesiyle FAVÖK'ünü MWh başına 97 USD'lik (diğer bir deyişle %75 FAVÖK marjı) güçlü bir spread elde etti. Santralin FAVÖK'ü 2Ç'de 204mn USD'ye çıktı. Enerji dağıtım işi de FAVÖK'te geçen yıl 0,2 milyar TL'den bu çeyrekte 1,2 milyar TL'ye önemli bir artış kaydetti. Yönetim 2022'nin geri kalanında ve 2023'te de güçlü kar performansının sürdürülebilirliği konusunda olumlu mesajlar verdi. Şirket ayrıca, 2022 sonuna kadar enerji iştiraklerinde borç oranını düşürmeyi hedefliyor, bu da yeni yatırımların ve temettülerin önünü açacaktır. Biz İthal kömürle çalışan bir elektrik santrali için %75'ten fazla marjların sürdürülebilir olmayabileceğine inanıyoruz, bu nedenle mevcut değerleme seviyelerinde hisse için daha temkinli bir duruş sergileyeceğiz. Güncellenen Net Aktif Değerimize göre hedef fiyatımızı 60 TL'ye revize ediyoruz.
SONRAKİ SAYFA: