TÜPRAŞ - Endeks Üzeri
TUPRS, 1Ç'deki 5,2 USD/varil ve bir önceki yıl 4,6 USD/varil olan rafineri marjını 2Ç'de 19,8 USD/varil olarak açıkladı. Marjlardaki güçlü yükseliş eğilimini göz önünde bulunduran yönetim, 2022 için rafineri marjı beklentisini 8-9 USD aralığından 13-14 USD aralığına yükseltti (6A'22'de 13,0 USD/varil). 2Ç sonuçlarındaki bir diğer önemli olumlu gelişme, Tüpraş'ın 1Ç sonunda 12,7 milyar TL'lik net borç bakiyesine karşı 2Ç sonunda 5,4 milyar TL'lik (0,3 milyar ABD Doları) net nakit pozisyonuna dönüşmesi. Şirketin son 3 aylık dönemde ürettiği 1,2 milyar ABD doları nakit akışının piyasa değerine oranı %25 üzerindedir. AB'de devam eden enerji kriziyle, rafineri marjlarının yıl sonuna kadar güçlü kalacağını düşünüyoruz. Ayrıca, 2022 karından dağıtımımuhtemel güçlü temettü beklentilerinin de hisse senedi performansını destekleyebileceğini düşünüyoruz. Hedef Fiyatımızı 308 TL'den 440 TL'ye yükseltiyor ve Endeks Üzeri Getiri önerimizi koruyoruz.
PETKİM - Endeks Üzeri
PETKM, 2022'de küresel talep döngüsünün zayıflaması nedeniyle petrokimya ürün fiyatlarının gerilemesi ve yüksek ham petrol fiyatları nedeniyle nafta maliyetinin yüksek kalması nedeniyle marj daralması yaşadı. Etilen fiyatı %34 düştü ve Platts petrokimya endeksi %14 geriledi. Nafta fiyatı ise aynı dönemde sadece %2 düştü. Yıl başından bugüne ortalama spread, 2021 ortalamasının %18 altında 481 USD olarak gerçekleşti. Zayıflayan marjlara rağmen, PETKM yönetimi, 300mn USD'lik 2022 FAVÖK hedefini yakalamayı beklediklerini söyledi. Öte yandan, Star rafinerisinin güçlü rafinaj marjlarıyla güçlü bir performans sergilemesi muhtemel olduğundan, şirketin Star rafineri hisselerinin satın alımı önümüzdeki dönemde hisse için olumlu bir katalist olabilir. PETKM'de 14,5 TL revize hedef fiyat ile Endeks Üzeri Getiri önerimizi koruyoruz.
KİMTEKS POLİÜRETAN - Endeks Üzeri
KMPUR, 1Y'22'de çift haneli satış hacmi büyümesini sürdürdü ve artan hammadde fiyatları ve zayıf TL'nin etkisiyle artan ürün fiyatları sayesinde cirosunu %126 büyüttü. FAVÖK marjı ikinci çeyrekte 50 baz puan artarak %14,4 oldu. Ton başına ortalama FAVÖK, 1Ç'de 350 Euro seviyesinden 2Ç'de yaklaşık 400 Euro seviyesine yükseldi. Şirket yönetimi, FY22 satış hacmini 100 bin tonun üzerinde gördüklerini söyledi (2021'de 88K ton). Yönetim açıklamalarına göre, ürün fiyatları 3. çeyrekte hafif düşerken, Kimpur güçlü ihracat ve iç pazardaki pazar payı kazanımları sayesinde satış hacmini artırmayı sürdürmektedir. Kimpur'un net borcu 1Ç'deki 791mn TL'den 2Ç itibarıyla 710mn TL'ye geriledi (USD bazında 54mn USD'den 43mn USD'ye düştü). TL kurumsal kredi oranlarını sınırlandırmayı hedefleyen son düzenlemelerin, faiz giderlerinin kontrol altında tutulması açısından Kimpur'a destek olabileceğini düşünüyoruz. Şirket için tahminlerimizi ve hedef fiyatımızı koruyoruz.
BİOTREND ENERJİ - Endeks Üzeri
BIOEN'in gelirleri, esas olarak elektrik üretim hacmindeki artış ve Lira'daki değer kaybı nedeniyle TL bazında yükselen elektrik fiyatı sayesinde 2Ç'de yıllık bazda %208 arttı. Elektrik üretimi 1Ç'deki 128 bin MW'dan 2Ç'de 135 bin MW'a çıkarak, geçen yılın aynı dönemine göre 6 aylık dönemde %49'luk bir artış gösterdi. Daha yüksek üretim elde edilmesinde kurulu kapasitenin artması önemli rol oynamıştır. BIOEN'in FAVÖK'ü de geçen yılın aynı dönemine göre %255 artış gösterdi. FAVÖK marjı %31'den %34'e yükseldi. Devam eden yatırımlar nedeniyle net borç, 1Ç'de 65mn USD'den 2Ç'de 71mn USD'ye yükseldi. Özellikle kur zararları nedeniyle artan finansal harcamalar sonucunda faaliyet karındaki artış net kara yansımadı. Enerji dışı gelirlerdeki (karbon satışları, geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılması vb.) potansiyel artışın, büyümenin temel itici gücü olacağını düşünüyoruz. Bu aşamada tahminlerimizi ve hedef fiyatımızı koruyoruz.
SONRAKİ SAYFA: