A1 Capital'in halka arz ettiği KOCMT'de yatırımcı tokatlandı. Hızlanan düşüş sürecek mi?

A1 Capital'in halka arz ettiği KOCMT'de yatırımcı tokatlandı. Hızlanan düşüş sürecek mi?

Fiyat istikrar garantisi olmadan halka arz edilen Koç Metalurji hisseleri halka arz fiyatının altına geriledi

A+A-

Halka arzlarda son dönemde yaşanan istikrarsızlığı göz ardı ederek gerçekleştirilen Koc Metalurji (KOCMT) halka arzında bireysel yatırımcı kısa sürede zarara döndü. Bugün iyice artan satışların devam etmesi durumunda zararın daha da büyüyeceği belirtiliyor.

A1 capital Menkul Değerler tarafından gerçekleştirelen ve 9-10 Mayıs tarihlerinde talep toplanan, 2.562.500 TL'lik halka arzda KOCMT hisseleri 17 Mayıs'ta Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. 

>>> A1 Capital'in halka arz ettiği KOCMT hisseleri borsada çöktü! Düşüş sürecek mi?

borsatek.com'un "fiyat istikrarı taahhütü" olmaması nedeniyle aşırı riskli olduğu için, talep toplama öncesinden başlayarak ısrarla gündeme getirdiği halka arzda KOCMT hisseleri yedinci işlem gününde halka arz fiyatının altına düştü. 

>>> Borsaya pimi çekilmiş halka arz bombası geliyor: Koç Metalurji (KOCMT)

Yüzde 70'i bireysel, yüzde 30'u kurumsal yatırımcılara tahsis edilen ve 2 milyon 633 bin 984 bireysel yatırımcının hisse senedi aldığı halka arzda, hisseler ilk üç gün tavan fiyata yükselmişti. Halka arz edilen kurumsal yatırımcıların bu dönemde elindeki hisseleri de bireysellere devretmiş olabileceği ileri sürülüyor.

>>> DİKKAT A1 Capital'in hazırladığı KOCMT halka arzında fiyat istikrarı garantisi yok!

Koç Metalurji'nin piyasa fiyatının halka arz fiyatının altına düşmesi son dönemde Borsa İstanbul'da sık rastlanan bir durum olmaya başladı. 26 Nisan 2024'ten sonra halka arz edilen 7 şirketin 4'ünün hisse senedi fiyatı halka arz fiyatının altına düşmüş durumda.

Rönesans Gayrimenkul YO (RGYAS) halka arzı ile başlayan yeni dönemde, artan arzlar ve bireysel yatırımcının ilgisizliği hisselerin borsaya geldikten sonra hızla gerilemesine neden oluyor.

A1 Capital hala satıyor!

Koç Metalurji KOCMT halka arzını hazırlayan ve kendisi de Haziran 2023'te halka arz edilen A1 Capital Menkul Değerler, halka arzdan sonra yatırımcısına reel olarak ciddi oranda kaybettiren hisseler içinde bulunuyor. KOCMT hisselerinde bugün %8'i geçen kayıpta A1 Capital önceki günlerde olduğu gibi yine net satış tarafında yer aldı. Benzer halka arzlarda, halka arzı hazırlayan aracı kurumlar fiyat istikrarı taahhütü verirken, Koç Metalurji KOCMT halka arzını yapan A1 Capital hisseler borsada işlem görmeye başladıktan sonra en çok net satış yapan aracı kurumlar arasında yer aldı.

Koç Metalurji ve A1 Capital, talep toplama öncesi ve borsatek.com'un konu ile ilgili yaptığı haberler için gönderdiği sorulara yanıt vermemişti.

 

 

İlgili Haberler