ABD Başkanı'nı kripto para sahipleri belirleyecek

ABD Başkanı'nı kripto para sahipleri belirleyecek

Kripto Para Sahipleri, Harris-Trump Başkanlık Seçiminin Sonucunu Belirleyebilir mi?

A+A-

ABD Başkanlık seçimine sayılı günler kaldı. Son araştırmalar Joe Biden'ın yerine aday olan Kamala Harris'in Donald Trump ile arasındaki farkı kapattığını gösteriyor. Yine de seçimin sonucunu belirleyecek çok sayıda faktör var ve bunların seçim gününe kadar nasıl hareket edeceğini şimdiden bilmek oldukça zor. Sadece bazı tahminler yürütülüyor. 

Joe Biden’ın 2020 seçim kampanyasında görev yapan John Anzalone’ye göre, kripto para sahibi seçmenler Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinin sonucunu belirleyebilir.

Anzalone, Çarşamba günü Stand with Crypto adlı kar amacı gütmeyen organizasyonunun düzenlediği basın toplantısında, “Kripto, gerçekten önemli bir salınım evreni olabilir. Demokrat ya da Cumhuriyetçi olmanız fark etmez; bu, başkanlık, Senato, Kongre ya da eyalet yasama organı adayınız ne olursa olsun, konuşmanız gereken bir grup. Bu, artık güç kazanan, sesi olan ve bu yüzden gerçekten önemli hale gelen bir grup,” dedi.

Impact Research’ün kurucusu olan Anzalone, Biden, eski Başkan Barack Obama ve eski başkan adayı Hillary Clinton için Demokrat bir anketör olarak çalıştı. Aynı zamanda kripto borsası Coinbase’in küresel danışma kurulunda da görev yapıyor.

Kurulalı henüz 1 yıl olan Stand with Crypto’nun şu anda 1.3 milyon üyesi bulunuyor. Üyelik için bir e-posta adresiyle kaydolmak veya bir kripto para cüzdanına bağlanmak gerekiyor. Dobson, grubun başarısını ve etkisini, yakın zamanda tartışılan 21. Yüzyıl İçin Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası’nın (FIT-21) örnek göstererek vurguladı.

FIT-21, dijital varlıklar için özel bir düzenleyici yapı oluşturacak endüstri destekli bir kongre yasa tasarısı. Önerilen yasa, beklenmedik bir düzeyde Demokrat desteğiyle Temsilciler Meclisi'nden geçti.

Senato henüz bu konuyu ele almadı, ancak Biden yönetimi, spesifik FIT-21 tasarısını desteklememekle birlikte, Kongre ile özel bir düzenleyici set üzerinde çalışmak istediğini belirtti.

Stand with Crypto, bireysel adayları desteklemiyor ancak adayları, yaptıkları açıklamalar ve görevde aldıkları eylemler temelinde değerlendiriyor.

Grup, Trump’a “A” derecesi verdi ve bunu, mevcut kampanya dönemi boyunca yaptığı birçok açıklama ve politika önerisine dayandırdı. Bu açıklamalar, başkanlığı dönemindeki söylemler ve Trump yönetiminin Ripple’a karşı açtığı tartışmalı dava da dahil olmak üzere aldığı düzenleyici eylemlerle çelişiyor.

Grup, Demokrat başkan adayı Kamala Harris’i henüz derecelendirmedi çünkü Harris, dijital varlıklar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı ve Biden yönetiminin kripto karşıtı eylemlerinden sorumlu tutulmadı.

Ancak, Amerikalıların ne kadarının bir adayın kriptoya yönelik tutumuna göre oy vereceği henüz net değil.

Stand with Crypto, 52 milyon Amerikalının kripto para sahibi olduğunu ve bunlardan 4 milyonunun Pennsylvania, Arizona, Michigan ve Wisconsin gibi kritik salınım eyaletlerinde yaşadığını belirtiyor.

Federal Reserve tarafından yapılan ve 11,400 Amerikalının katıldığı yakın tarihli bir ankete göre, 2023 yılında yalnızca 18 milyon Amerikalı kripto sahibi veya kullanıcısı olarak belirlendi; bu rakam 2021’de yaklaşık 28 milyona yükseldi.

Kripto topluluğundaki bazı kişiler ise tam tersi görüşe sahip. Bu gruptakiler Amerikalıların bir adayın dijital varlıklara yönelik tutumuna göre oy vereceğinden o kadar emin değil.

Dijital varlık avukatı Stephen Palley, geçen ay X platformunda, “Kripto oyu diye bir şey yok,” diye yazdı. “Seçim, 3 ya da 4 eyaletteki küçük bir seçmen grubuna bağlı olacak, ki bu grubun çoğu SEC, kripto paralar, Twitter gibi konularla ilgilenmiyor.” 

İlgili Haberler