ABD endeksleri, kayıplarını telafi etmeye çalışıyor 

ABD endeksleri, kayıplarını telafi etmeye çalışıyor 

ABD hisse senedi piyasalarında geçen hafta yaşadığı kayıpların ardından Pazartesi günü küçük çaplı bir yükseliş yaşıyor.

A+A-

ABD hisse senedi piyasalarında geçen hafta yatırımcıların megacap teknoloji hisselerinden çıkarak daha küçük şirketlerin hisselerine yönelmesiyle S&P 500 endeksinin Nisan ayından bu yana en kötü haftalık kayıplarını yaşamasının ardından Pazartesi gününün ilk saatlerinde hafif yükseldi.

Şu sıralarda vadeli piyasalarda, S&P 500 endeksi yüzde 0,2 oranında, Dow Jones Sanayi endeksi yüzde 0,1 ve Nasdaq yüzde 0,4 oranında artışla işlem görüyor.

kamala-haris---trump-001.png

Traderlar, Başkan Joe Biden'ın Pazar günü başkanlık yarışından çekilmesi ve Demokratların adayı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i desteklemesinin ardından ABD'nin siyasi ortamını da yakından takip etti. Biden'ın haziran ayındaki feci tartışma performansından bu yana pek çok analist, Kasım ayında eski Başkan Donald Trump'ın kazanma olasılığının arttığını görüyordu.

jay-hatfield.png

Infrastructure Capital Advisors CEO'su Jay Hatfield, Biden'ın başkanlık yarışından istifasına yönelik açıklamasında, "Biden'ın Kamala Harris'i desteklemesi belirsizliği azaltıyor. Başkan Yardımcısı Harris'in kazanma şansının biraz daha yüksek olduğu algılandığından Pazartesi günü küçük bir gevşeme yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

Şirket bilançoları ve merkez bankası politikası da gündemi işgal edecek. Yatırımcılar, Fed'in Eylül toplantısında faiz oranlarını düşürme olasılığını neredeyse %93 olarak fiyatlıyor. Bunu akılda tutarak yatırımcılar, piyasadaki rallideki büyük yükselişler yaşamış teknoloji şirketlerinin hisseleri yerine, daha düşük faiz oranlarından fayda sağlayabilecek küçük sermayeli hisseler ve sanayi şirketleri gibi faiz oranlarına daha duyarlı hisse senetleri lehine satıyorlar.

Önceki hafta S&P 500 ve Nasdaq Composite sırasıyla yaklaşık %2 ve %3,7 düşerek Nisan ayından bu yana en büyük haftalık kayıplarını kaydetti. Öte yandan Dow %0,7 oranında yükselirken, küçük sermaye odaklı Russell 2000 %1,7 oranında değer kazandı.

 

İlgili Haberler