ABD istihdam verilerini bekleyen dolar yatay seyirde

ABD istihdam verilerini bekleyen dolar yatay seyirde

Yatırımcılar, Cuma günkü ABD istihdam verileri de dahil olmak üzere, Fed'den beklenen faiz indiriminin boyutunu etkileyecek bir dizi ekonomik veriye hazırlanırken, dolar Salı günü yen ve euro karşısında iki haftanın en yüksek seviyesine yakın seyretti.

A+A-

Euro, bir önceki seansta gördüğü iki haftanın en düşük seviyesi olan 1,1042 dolardan çok uzak olmayan 1,1060 dolar seviyesinde seyrederken, yen erken işlemlerde dolar başına 147,10 değerini alarak Pazartesi günü gördüğü iki haftanın en düşük seviyesi olan 147,16'ya yaklaştı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın geçtiğimiz ay işgücü piyasasına ilişkin endişelere işaret ederek faiz indirimlerine yakın zamanda başlanacağını onaylamasının ardından bu hafta yatırımcıların odağında Cuma günü açıklanacak olan ABD istihdam verileri yer alacak.

Bunun öncesinde Çarşamba günü açıklanacak olan iş ilanları verisi ve Perşembe günü açıklanacak olan işsizlik başvuruları raporu gündemde olacak.

CME FedWatch aracına göre, piyasalar Fed'in 17-18 Eylül'deki toplantısında 25 baz puanlık (bps) bir indirim olasılığını %69, 50 baz puanlık bir indirim olasılığını ise %31 olarak fiyatlıyor.

Saxo'nun döviz stratejisi müdürü Charu Chanana, bu hafta açıklanacak işgücü verilerinin Eylül'de 25 ya da 50 baz puanlık bir kesinti yapılıp yapılmayacağı konusundaki tartışmayı kırmak açısından çok önemli olacağını söyledi ve şu sözleri kaydetti:

“Veriler sağlam kalırsa, 25 baz puanlık bir indirim daha olası. Bununla birlikte, zayıf bir tarım dışı istihdam, özellikle de 130 binin altına düşerse, daha yüksek bir sıçrama ile işsizlik oranındaki artış, faiz piyasasını 50 baz puanlık bir indirimi fiyatlamaya yaklaştırabilir”

Reuters anketine katılan ekonomistler, bir önceki ay 114.000 artış gösteren ABD istihdamının Ağustos ayında 165.000'e yükselmesini bekliyor.

ABD para birimini altı rakibine karşı ölçen dolar endeksi erken işlemlerde 101,69 seviyesindeydi ve Pazartesi günü ulaştığı iki haftanın en yüksek seviyesi olan 101,79'un hemen altındaydı. Endeks Ağustos ayında ABD'nin faiz indirimi beklentileriyle %2,2 düştü.

Sterlin erken işlemlerde biraz gevşeyerek 1,31425$'a geriledi. Avustralya doları %0,14 düşüşle 0,6782$ olurken, Yeni Zelanda doları %0,18 düşüşle 0,6223$ oldu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler