ABD seçimlerine sayılı günler kala Trump ve Harris rekabeti kızışıyor

ABD seçimlerine sayılı günler kala Trump ve Harris rekabeti kızışıyor

ABD'de seçime 2 haftadan az süre kalırken Harris ile Trump neredeyse başa baş gidiyor.

A+A-

ABD'de Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski Başkan Donald Trump arasındaki yarış, seçime iki haftadan biraz daha fazla bir süre kalmasına rağmen, neredeyse başa baş gidiyor gibi görünüyor.

Çarşamba günü yayınlanan HarrisX/Forbes anketine göre (hata payı 2.5) Trump, Harris'i bir adaya meyilli olanlar da dahil olmak üzere ulusal çapta muhtemel seçmenler arasında %51'e %49 ile iki puan önde götürürken, meyilli olarak adlandırılanlar hariç %49'a %48 ile bir puan önde.

HarrisX'e göre Trump, meyilli olanlarla %49'a %48 öndeyken, katılımcılar üçüncü parti adayları seçebiliyorsa, meyilli olmayanlarla %47'de berabere kalıyor.

Monmouth Üniversitesi'nin 802 kayıtlı seçmenle 17-21 Ekim tarihleri arasında yaptığı ankete göre Harris, adaylardan birine "kesinlikle" ya da "muhtemelen" oy vermeyi planladığını söyleyen katılımcılar arasında Trump'a karşı %47'ye %44 ile üç puanlık bir üstünlük sağlarken, %4'ü "diğer" seçeneğini işaretledi ve %5'i aday yok dedi.

Harris, Economist/YouGov'un Çarşamba günü yayınladığı muhtemel seçmen anketinde de (hata payı 3) üçüncü parti adayları oy pusulasında yer alırken ve katılımcılara "diğer", "emin değilim" ya da "oy kullanmam" seçenekleri sunulurken %49'a %46 ile üç puanlık bir farkla önde. 12-15 Ekim'de yapılan bir önceki ankete göre Harris'in liderliğinde bir puanlık bir düşüş var.

Harris, Morning Consult'un Salı günü yayınlanan haftalık anketinde %50'ye %46 ile dört puan önde, geçen haftaki sonuçlarla tutarlı, ancak geçen haftadan önceki iki ankette %51'e %45 olan liderliğinden daha düşük.

Yine Salı günü yayınlanan bir Reuters/Ipsos anketi Harris'i %46'ya %43 ile üç puan önde buldu (ancak anketin iki puanlık hata payı dahilinde yuvarlanmış rakamlar kullanıldığında iki puan); geçen haftaki Reuters/Ipsos anketi de Harris'i %45'e %42 ile üç puan önde buldu.

USA Today/Suffolk Üniversitesi'nin 14-18 Ekim tarihleri arasında muhtemel seçmenler arasında yaptığı ankette Harris %45'e %44 ile bir puan önde (hata payı 3.1), zira grupların Ağustos ayında yaptığı ve Harris'i beş puan önde gösteren son anketten bu yana Trump aradaki farkı azalttı.

İlgili Haberler