ABD stoklarındaki artış sonrası petrol fiyatları düşüşe geçti

ABD stoklarındaki artış sonrası petrol fiyatları düşüşe geçti

Amerikan Petrol Enstitüsü'nün ABD stoklarında artış bildirmesinin ardından petrol düşüşe geçti.

A+A-

Petrol fiyatları, bir endüstri grubunun ABD stoklarında sürpriz bir artış olduğunu bildirmesinin ardından Çarşamba günü erken Asya ticaretinde düştü ve en çok petrol tüketen ülkede beklenenden daha zayıf talebe ilişkin endişeleri körükledi.
Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,2 düşerek varil başına 84,82 dolara geriledi. ABD West Texas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri %0,1 düşüşle varil başına 80,72 dolara geriledi.

Veriler hakkında bilgi sahibi piyasa kaynaklarına göre Amerikan Petrol Enstitüsü (API), ABD ham petrol stoklarının 21 Haziran'da sona eren haftada 914.000 varil arttığını bildirdi. Reuters anketine katılan analistler, ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 3 milyon varil azalmasını bekliyor.

ABD hükümetinin petrol ve yakıt stoklarına ilişkin resmi verileri TSİ 14:30'da açıklanacak.
ABD'de yaz sürüş sezonunun zayıf başlamasına ilişkin endişeler bir önceki seansta petrol fiyatlarındaki düşüşten kısmen sorumlu oldu. Kaynaklar, API'nin geçen hafta ABD benzin stoklarında analistlerin 1 milyon varillik düşüş beklentisine kıyasla 3,84 milyon varillik bir artış bildirdiğini söyledi.
ANZ Bank analistleri, bu ay ABD tüketici güveninin azalmasının ekonomik görünüme ilişkin endişeleri artırdığını ve Federal Rezerv yetkililerinin şahin yorumlarının ardından yükselen ABD dolarının petrol ve diğer emtialar üzerinde baskı yarattığını söyledi.
ABD dolar endeksi, bir önceki seansta para birimlerinden oluşan bir sepet karşısında yaklaşık %0,1 ilerledikten sonra Çarşamba günü kazançlarını hafifçe artırdı.
Daha güçlü bir dolar, dolar cinsinden petrolü diğer para birimlerini tutan yatırımcılar için daha pahalı hale getiriyor.


İlgili Haberler