ABD'de benzin fiyatları son 3 yılın dip seviyesini gördü

ABD'de benzin fiyatları son 3 yılın dip seviyesini gördü

ABD'de benzin fiyatları, sürüş sezonunun sona ermesi ve petroldeki düşüş nedeniyle son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi.

A+A-

ABD'de vadeli benzin kontratları Salı günü yaklaşık %6 düşerek Aralık 2021'den bu yana en düşük seviyesine geriledi, zira sürüş sezonunun sona ermesi petrol piyasasındaki satışların ortasında motor yakıtına olan talebi azalttı.

Ekim teslimatlı vadeli benzin kontratları %5,5 düşüşle galon başına 1,98$'a gerileyerek Temmuz 2022'den bu yana tek seansta en büyük kaybını yaşadı.

Rabobank stratejisti Joe DeLaura, ülkede yaz sürüş sezonunun sona ermesi ve arz bolluğunun yüksek olduğu stokların benzin üzerinde ek baskı oluşturması nedeniyle, motor yakıtının Salı günü daha geniş bir enerji piyasası satışının ortasında en büyük düşüşü yaşadığını söyledi.

Eylül ayının ilk Pazartesi günü kutlanan İşçi Bayramı tatili, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaz sürüş sezonunun sonu olarak kabul ediliyor.

Bu arada, ABD ham petrol vadeli işlemleri Salı günü %4,4 düşüşle varil başına 70,34 dolara gerileyerek Aralık 2023'ten bu yana en düşük seviyesini gördü.

Libya petrol üretiminin ve ihracatının azalmasına neden olan anlaşmazlıkların çözülmesi arz kısıtlamalarını hafifletirken, Çin'den gelen zayıf imalat verileri en büyük petrol ithalatçısı olan ülkede zayıf talep endişelerini yeniden alevlendirdi.

Gasbuddy analisti Patrick De Haan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, petrol fiyatlarındaki keskin düşüşün Ekim ayı sonunda perakende benzini 2021'den bu yana en düşük seviyeye çekebileceğini belirtti.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'ne göre ham petrol maliyeti, pompalardaki benzin maliyetinin en büyük bileşenini oluşturuyor.

Akaryakıt dağıtıcısı TACenergy, ABD Körfez Kıyısı rafineri merkezinde benzinin varilinin 2 doların altında işlem gördüğünü ve teknik faktörlerin ileride daha fazla düşüşe işaret ettiğini söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler