ABD'de haftanın verisi açıklandı, piyasalar hareketlendi 

ABD'de haftanın verisi açıklandı, piyasalar hareketlendi 

ABD'de Fed'in bir enflasyon verisi olarak en yakından izlediği ve piyasaların hafta başından bu yana beklediği "Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi" PCE açıklandı

A+A-

BOIRSATEK.COM - ABD'de Fed'in bir enflasyon verisi olarak en yakından izlediği ve piyasaların hafta başından bu yana beklediği "Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi" PCE açıklandı

Merkez bankası dört yıldan uzun bir süredir ilk faiz indirimini uygulamaya hazırlanırken, Federal Rezerv'in tercih ettiği ölçüye göre, Temmuz ayında enflasyon biraz yükseldi.

Ticaret Bakanlığı Cuma günü, kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin ayda %0,2 arttığını ve bir yıl öncesinin aynı dönemine göre %2,5 yükseldiğini bildirdi; bu da Dow Jones'un düzenlediği analist anketlerinde oluşan tahminlerle tam olarak aynı seviyeyi ifade etti. 

Değişken gıda ve enerji fiyatları hariç, çekirdek PCE de ayda %0,2 arttı ancak bir yıl öncesine göre %2,6 yükseldi. 12 aylık rakam, %2,7 tahmininden biraz daha düşük oldu. 

Fed yetkilileri, uzun vadeli eğilimlerin daha iyi bir ölçüsü olarak çekirdek okumaya daha fazla odaklanma eğilimindedir.

Açıklanan verinin ardından şu sıralarda vadeli piyasalarda S&P YÜZDE 0,4 Dow Jones yüzde 0,22 ve Nasdaq yüzde 0,77 artışla işlem görüyor. 

Etiketler :
İlgili Haberler