ABD'de ilaç sıkıntısı!

ABD'de ilaç sıkıntısı!

İştahı düzenleyen hormonları taklit ederek ve bağırsak ile beyin arasında doygunluk iletişimi kuran kilo verme ilaçları obezler için umut oldu. Ancak milyonlarca Amerikalı, sağlık sigortaları karşılamadığı yeni kilo verme ilaçlarından yararlanamıyor

A+A-

ABD'de geliştirilen  iki yeni kilo verme ilacı, insanların kilo vermesine yardımcı olmada umut verici sonuçlar gösteriyor. Ancak, bu ilaçlar sigorta tarafından karşılanmadığı için, milyonlarca yaşlı Amerikalı bu ilaçlara erişemiyor.

Bu iki ilaç, iştahı düzenleyen hormonları taklit ederek ve bağırsak ile beyin arasında doygunluk iletişimi kurarak çalışır. Bu ilaçlar, insanların 15 ila 25 kilo arasında kilo vermesine yardımcı olabilir.

Ancak, bu ilaçların maliyeti, birçok kişi için erişilemez durumda. İlaçlardan birinin aylık bir dozu 1.300, diğerinin ki ise 1.000 dolar. Özel sigorta şirketleri bu ilaçları kapsamıyor ve erişimlerine kısıtlamalar getiriyor.

Bu nedenle, sigorta şirketlerinin bu ilaçları karşılamasını sağlayacak kuralın değiştirilmesi için giderek daha fazla destek var. ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat partiden bazı milletvekilleri bu değişikliği sağlayacak yasa tasarısı sundu. 

Bazı doktorlar ve hasta savunucuları, kilo verme ilaçlarının kalp hastalığı ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarını önlemeye yardımcı olabileceğini ve bunları kapsamanın maliyetinin sağlık maliyetlerindeki tasarruflarla dengeleneceğini savunuyorlar.

Kongre Bütçe Ofisi, Medicare'in tüm katılımcıları için bu ilaçları kapsamasının milyarlarca dolara mal olacağını tahmin ediyor. Ancak, diğer çalışmalar maliyetin sağlık maliyetlerindeki tasarruflarla dengelenebileceğini göstermiştir.

 

İlgili Haberler