ABD’den Gelen Veriler Bu Hafta Bitcoin İçin Alarm Mı Veriyor?

ABD’den Gelen Veriler Bu Hafta Bitcoin İçin Alarm Mı Veriyor?

FED faiz indirimi kararı öncesinde yatırımcılar, uzun vadeli yatırımlar yerine kısa vadede hızlı kazanç getirecek projelere odaklanıyor

A+A-

 

ABD’den gelen tarım dışı istihdam verileri, yalnızca geleneksel değil kripto para piyasasında da yankı buldu. Ağustos ayı istihdam raporunda ekonomiye sadece 142 bin yeni istihdam sağlandığı ve işsizlik oranının yüzde 4,2’ye gerilediği görüldü. 

 

Belirsizliğin ve durgunluğun hüküm sürdüğü kripto dünyasındaki yatırımcılar ise düşük fiyatlardan karşılarına çıkan Pepe Unchained token satın almak gibi ön satış yatırımı kararlarına ağırlık verdi.

 

Gelen işsizlik verilerin ABD Merkez Bankası ‘nın (FED) faiz indirimi yapma ihtimalini neredeyse kesinleştirirken lider kripto Bitcoin, gelen veriler kripto özelinde olmasa da piyasalara tepki gösterdi. 

Bitcoin 54 Bin Dolara Geriledi

 

Bitcoin (BTC) geçtiğimiz cuma günü önemli bir volatiliteye sahne olarak kısa süreliğine 57 bin dolara yükselse de hemen ardından ABD tarım dışı istihdam raporunun yayınlanmasını takiben 54 bin doların altına düşerek yatırımcısını üzüyor. BTC’deki düşüş CoinMarketCap verilerine göre haftalık bazda yüzde 6’yı geçerken lider kripto bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 54 bin 345 dolardan işlem görüyor. 

 

BTC’nin yanı sıra lider altcoin Ethereum (ETH) da son 7 günde yüzde 8’ye yakın değer kaybı gösteriyor. BNB yüzde 4’ün üzerinde düşerken Solana yüzde 3 düşüş yaşıyor. 

 

ABD Başkanlık Seçimleri yaklaşırken eylül ayında gerçekleşmesi beklenen FED faiz indirimi kararı öncesinde yatırımcılar, uzun vadeli yatırımlar yerine kısa vadede hızlı kazanç getirecek projelere odaklanıyor. 

 

Gelin birlikte ön satış performansı ile dikkat çeken 1 dolar altındaki kripto coin projelerine bakalım. 

Balina Hareketliliği Sonrası Pepe Unchained 12,5 Milyon Dolara Ulaştı

BTC’nin 54 bin dolara gerilemesi ile satın alma penceresini değerlendiren büyük kripto balinaları, lider kriptonun yanı sıra Pepe Unchained token satın almak için de harekete geçti. Yalnızca 2 günde 400 bin doların üzerinde fon toplayan proje, ön satışta topladığı yatırımlar ile 12,5 milyon dolara ulaştı. 

 

Zincir üstü verilerine göre bir kripto balinasının 19 milyon dolar değerinde BTC satın almasının yanı sıra yatırımcılar, 1 doların altında yatırım yapma imkanı sunan PEPU coin’e olan ilgisini de artırdı. 

 

Popüler meme coin PEPE’ye seviye atlatan bir Katman-2 projesi olan PEPU coin, Ethereum’dan 100 kat daha hızlı işlem yapma potansiyeli ile dikkat çekmeyi başardı. Aşamalı ön satıştan istifade ederek fiyatlar artmadan etkinliğe katılmak isteyen iki balina PEPU coin ön satışına ivme kazandırdı. 

 

Biri 56 bin dolar değerindeki 24,4 ETH ve diğeri 25 bin 990 dolar değerindeki 10,8 ETH ile PEPU coin satın alan balinalar sonrasında ön satış, 12 milyon doları aşarak önemli bir aşama kaydetti. 

 

Düşük işlem ücretleri, yüksek işlem kapasitesi ve ETH ile PEPE zinciri arasında kurulan köprü sayesinde staking avantajlarını değerlendirmek isteyen yatırımcılar, mevcut aşamada 0,0095743 dolar karşılığında PEPU coin satın alabiliyor. 

Crypto All-Stars Token 3 Haftada 1 Milyon Doları Aştı

Sadece üç hafta önce piyasaya sürülen yeni bir meme coin projesi olan Crypto All-Stars token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 1 milyon doları aştı. Projenin native tokeni STARS token, yüzde 1200’ün üzerinde APY sunarak yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı.  

 

Belirsizliğin hakim olduğu kripto para piyasasında STARS token, yatırımcıların meme coin varlıklarını pasif bir şekilde saklamak yerine yatırıma dönüştürmesine olanak tanıyor. Kripto dünyasında bir ilk olan Meme Vault ile birleşik meme coin staking protokolünü tanıtan proje, özellikle meme coin yatırımcılarının dikkatini çekiyor. 

 

ABD Başkanlık Seçimi yaklaşırken PolitiFi coin olarak bilinen siyasi gündeme endeksli coinlerin işlem hacminde artış yaşanıyor. CoinGecko verilerine göre piyasa değeri 530 milyon dolara ulaşan PolitiFi coinlerinin yalnızca son 24 saatlik işlem hacmi 190 milyon doları aşıyor. 

 

Bu coinlerin yanı sıra yılın başlarında pump yapan BONK ile birlikte DOGE ve SHIB gibi coinler de dahil olmak üzere pek çok popüler meme coini stake ederek getiri elde etmek isteyen yatırımcılar, Crypto All-Stars projesine yoğun ilgi gösteriyor. 

 

Türünün ilk örneği olan MemeVault, meme coinlerinin getirisi konusunda zorluk yaşayan yatırımcılara ve varlıklarından ek kar elde etmek isteyenlere umut verici bir fırsat sunuyor. Platformun native tokeni $STARS, staking ödülleri için bir çarpan olarak konumlanıyor. Yatırımcılar ne kadar çok STARS token hold ederse staking ödülleri o kadar yükseliyor ve hatta üç katına bile çıkabiliyor. 

 

Birleşik staking avantajı sunarak çok sayıda ağ üzerinde konumlanan viral meme coinleri stake etme fırsatı sağlayan Crypto All-Stars token, aşamalı bir ön satış ile yatırımcılarla buluşuyor. Mevcut aşamada yatırımcılar, token başına 0,0014305 dolar ödeyerek STARS tokene yatırım yapabiliyor. 

 

Proje sayfasında devreye alınan geri sayım aracına göre bir sonraki aşamaya geçmeden önce yatırımcıların 1 günlük zamanı bulunuyor. Proje, meme coin varlıklarını pasif bir şekilde tutmak yerine bunları kazanca dönüştürmek isteyen yatırımcıları bekliyor.

İlgili Haberler