ABD'nin enflasyon verileri piyasaları sevindirdi

ABD'nin enflasyon verileri piyasaları sevindirdi

Piyasaların bu hafta için en önemli beklentileri arasında yer alan ABD TÜFE verileri açıklandı. Beklentilerin altında kalan enflasyon rakamları piyasaları sevindirdi. 

A+A-

Piyasaların bu hafta için en önemli beklentileri arasında başı çekenlerden biri olan ABD TÜFE verileri açıklandı. Beklentilerin altında kalan enflasyon rakamları piyasaları sevindirdi. ABD tahvil faizleri gerilerken, vadeli piyasalarda borsa endeksleri toparlanıyor. Bu olumlu hava BİST'e de yansıdı ve endeksin yükselişi güç kazandı. 

Yapılan açıklamaya göre ABD'de Haziran ayında Tüketici Fiyat endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 oranında arttı. Mayıs ayında yüzde 3,3 artan TÜFE'nin Haziran ayında yüzde 3,1 oranında artması bekleniyordu. Çekirdek Tüfe ise Yıllık yüzde 3,3 aylık yüzde 0,1 oranında artış gösterdi beklentiler artışın yıllık yüzde 3,4 aylık yüzde 0,2 oranında olacağı yönündeydi. 


Bu verilerin ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,187 seviyesine geriledi. Faizler veri öncesinde yüzde 4,3 seviyesindeydi. Vadeli piyasalarda S&P 500 yüzde 0,2, Nasdaq yüzde 0,3  ve Dow Jones Sanayi Endeksi 73 puan ve yüzde 0,2 artış yaşadılar. 

Borsa İstanbul ise yüzde 2,2 oranında artışla 10980 puanın üzerine çıktı. 

Etiketler : ,
İlgili Haberler