ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki petrol üretimini fırtına vurdu

ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki petrol üretimini fırtına vurdu

ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki petrol üretiminin yaklaşık %30'u fırtına sonrasında devre dışı kaldı.

A+A-

ABD açık deniz enerji düzenleyicisi, Francine Kasırgasının ardından Cumartesi günü ABD Meksika Körfezi ham petrol üretiminin yaklaşık %30'unun ve doğal gaz üretiminin %41'inin devre dışı kaldığını söyledi.

Francine, ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki başlıca petrol ve doğal gaz üretim bölgelerinden geçerek saatte 100 mile (161 kph) varan rüzgarlarla Louisiana'ya çarptı. Hafta ortasındaki fırtına ağaçları devirdi, kıyı bölgelerini sular altında bıraktı ve dört eyalette elektrikleri kesti. Cumartesi günü Louisiana'da yaklaşık 37.000 müşteriye elektrik verilemedi.

Güvenlik ve Çevre Uygulama Bürosu, enerji üreticileri arasında yapılan bir anketin Cumartesi günü 522.000 varilden fazla petrol üretiminin ve 755 milyon fit küp doğal gazın devre dışı kaldığını gösterdiğini söyledi.

BSEE'nin tahminlerine göre, Francine nedeniyle bu hafta açık denizdeki kümülatif üretim kayıpları toplam 1,82 milyon varil ham petrol ve 4,12 milyar fit küp doğal gazı buldu.

Açık deniz düzenleyicisi, Cumartesi günü enerji çalışanları tarafından insansız 52 petrol ve gaz platformunun bulunduğunu, bunun toplamın yaklaşık %14'ünü oluşturduğunu ve hafta başında en yüksek seviyede tahliye edilen 171 açık deniz platformundan azaldığını söyledi.

Şirket Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Chevron'un platformlarından ikisinin karadaki bir gaz tesisindeki aksaklık nedeniyle düşük oranlarda çalıştığını söyledi. Jack/St. Malo ve Big Foot adlı iki platformdaki tam üretimin karadaki aksaklık giderildikten sonra yeniden başlayacağı belirtildi.

Chevron gaz tesisinin işletmecisinin kimliğini açıklamadı.

ABD'nin ikinci büyük petrol üreticisi, Francine kasırgası öncesinde kapatılan Anchor ve Tahiti platformlarındaki işçileri geri getirmeye ve petrol üretimini yeniden başlatmaya devam ettiğini söyledi. Chevron, ilk değerlendirmelerin her iki platformda da önemli bir hasar olmadığını gösterdiğini söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler