Ak Yatırım LKMNH VE LOGO'yu model portföyünden çıkardı

Ak Yatırım LKMNH VE LOGO'yu model portföyünden çıkardı

Ak Yatırım İş Bankası'nı, Migros'u ve MLP Sağlık'ı model portföyüne eklerken, Lokhan Hekim ve Logo Yazılım'ı model portföyünden çıkardı.

A+A-

Ak Yatırım, İş Bankası'nı 20,00 TL, Migros'u 748,00 TL, MLP Sağlık'ı 450,00 TL hedef fiyatla hisse öneri listesine eklerken, Lokman Hekim ve Logo Yazılım'ı çıkardı.

İş Bankası 2024 yılında tüm iştiraklerini holding yapısı altında toplama planının şimdilik başarısız olması, Şişe Cam iştirakinin cam sektörünün küresel zayıflığından etkilenmesi ve devam eden marj baskısı nedeniyle banka endeksinden yılbaşından bu yana 9 daha düşük performans gösterdi. Ancak benzer banka ortalamasına göre 20 iskonto taşıyan ve 0 7 x’lik F/DD bu fiyatlamayı fazlasıyla yansıtıyor.
Operasyonlarda iyileşme ve enflasyon muhasebesine geçiş (İş Bankası'nın duran varlık portföyünün büyüklüğü

dikkate alındığında) hissede güçlü bir toparlanma sağlayabilir.
Migros yönetimi 2 Ç 24 finansalları sonrası 2 Y 24 ’te brüt marjların 1 Y 24 ’e göre daha iyi olmasını beklediklerini paylaştı. Ek olarak yılın ikinci yarısında personel maliyet baskısının da ortadan kalkacak olması nedeniyle opex marjında da iyileşme olacağını öngörüyoruz.
2 Y 24 ’te marjların hem 1 Y 24 ’e göre 100 bps) hem de 2 Y 23 ’e göre 20 bps) iyileşeceğini öngörüyoruz Buna göre 2 Y 24 ’te yıllık bazda FAVÖK büyümesinin (TAS 29 ve TFRS 15 16 öncesi) 80 ’i aşacağını öngörüyoruz Hedef değerimiz 748 TL ’ye 50 getiri potansiyeli sunan hisse, 12 5 x 9 5 x 2024 T/ 2025 T F/K çarpanları ile Bim’e
20 iskontolu işlem görüyor.
Hisse öneri listemize sağlık sektörünü temsilen MLP Sağlık ’ı Lokman Hekim ’in yerine dahil ediyoruz. Lokman Hekim listeye aldığımızdan beri gösterge endeksin 37 üzerinde getiri sağlayarak başarılı oldu Ancak hisse fiyatındaki yaklaşık 15 'lik geri çekilmeden sonra MLP'yi 1 göreceli olarak daha güçlü işletme nakit akışı performansı, 2 son 2 yılda sektördeki fiyat artışlarına rağmen hasta hacmini sürdürebilme yeteneğine ve 3 daha düşük kaldıracı (net borç/FAVÖK) nedeniyle tercih ediyoruz.
Logo'yu faturalanan gelir artışının sınırlı kalması ve Romanya operasyonlarının 65 'inin satışının İNA tahminlerimiz üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle listeden çıkarıyoruz. Hisse öneri listemiz yılbaşına göre 66 getiri sağlayarak BIST 100 toplam getiri endeksini 24 yenme başarısı gösterdi.


İlgili Haberler