Akenerji'den (AKENR) sosyal medya ile başı dertte, şirketten önemli açıklama

Akenerji'den (AKENR) sosyal medya ile başı dertte, şirketten önemli açıklama

Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. (AKENR) sosyal medyada şirket ile ilgili olarak çıkan haberlere yönelik açıklama yaptı. 

A+A-

Şirketin açıklamasında son dönemde özellikle sosyal medya üzerinden şirket ile ilgili olarak çok sayıda gerçeğe aykırı ve mesnetsiz açıklama ve yorum yapıldığı hatırlatılarak, İlgili  içerikleri oluşturan ve yayınlayan içerik sağlayıcılar ile şirketi arasında herhangi bir ilişki ve şirket tarafından kendilerine sağlanmış bir bilgi/yorum bulunmadığı belirtildi. Şirket bu tip haber ve yorumlara itibar edilmemesini istedi.  

Şirketin açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"Son dönemde özellikle sosyal medya üzerinden Şirketimiz ile ilgili olarak çok sayıda gerçeğe aykırı ve mesnetsiz açıklama ve yorum yapılmakta; bu bilgi kirliliğine dayanarak yatırımlarını yönlendiren tasarruf sahipleri zarar görmekte ve Şirketimize çok sayıda şikâyet ve talep iletilmektedir. İlgili  içerikleri oluşturan ve yayınlayan içerik sağlayıcılar ile Şirketimiz arasında herhangi bir ilişki ve Şirketimiz tarafından kendilerine sağlanmış bir bilgi/yorum bulunmamaktadır. 

Bu kapsamda sosyal medyada ve internette çıkan Şirketimizin finansal durumu ve faaliyetleri ile ilgili gerçeği yansıtmayan söylem ve yanıltıcı analiz/değerlendirmelere yer verildiği görülmüştür. Devam eden söz konusu paylaşımlar için işbu açıklama ile menfaat sahiplerimizin uyarılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Şirketimiz hakkında en doğru bilgiler, Şirketimiz tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu ve internet sitemizde şeffaf, eşit ve etkin bir biçimde yatırımcılarımız ile paylaşılmakta olup, bunlar dışındaki bilgilere itibar edilmemesini önemle hatırlatırız.

İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliği'nde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz."

Etiketler : ,
İlgili Haberler