Alnus Yatırım ENKAI (Enka İnşaat) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Alnus Yatırım ENKAI (Enka İnşaat) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Alnus Yatırım ENKAI (Enka İnşaat) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Alnus Yatırım, ENKAI-ENKA İnşaat için hedef fiyatını 45,5 TL'den 48 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "nötr"den "Tut"a çevirdi. Raporda şu satırlara yer verildi:

Şirket‘in Hasılat’ı, geçen yılın aynı dönemine(2023/03) göre; sadece yüzde 4,21 oranında(736,2 Milyon TL) artış gösterirken, ’Satışların Maliyeti’nde ortaya çıkan 171,1 Milyon TL(yüzde 1,22) civarındaki azalış sonrasında; şirketin
‘Brüt Kâr’ rakamında 907,4 Milyon TL(yüzde 26,56) civarında artış oluşmuştur. Şirketin satışlarının bölümlere göre dağılımında; İnşaat iş kolunun hasılatı 4,7 Milyar TL’lik artış gösterirken, Enerji iş kolunun hasılatında ise 5,5 Milyar TL’lik azalış görülmüştür. Coğrafi dağılım olarak ise; ‘’Avrupa’’ bölgesinin hasılatı 3,6 Milyar TL civarında artış gösterirken, ‘’Yurt içi(Türkiye)’’ hasılatı ise 4,7 Milyar TL civarında azalmıştır.

 Şirketin ‘Faaliyet Giderleri’nde; geçen yılın aynı dönemine göre 785,2 Milyon TL tutarında artış görülmüştür. ‘Net Diğer Esas Faaliyet Gelirleri’ kalemindeki artış tutarı ise 25,0 Milyon TL ile hayli sınırlı olmuştur. Bu gelişmeler sonrasında; şirketin ‘Esas Faaliyet Kârı’ 147,2 Milyon TL(yüzde 6,57), ‘FAVÖK’ rakamı 615,6 Milyon TL(yüzde 26,05) civarında artmıştır
 Grup içerisinde bulunan ve yaklaşık olarak 131,7 Milyar TL tutarında yer alan ‘’Finansal Yatırımlar’’ın, TMS 39
kapsamında değerlemesi sonucunda cari dönemde ortaya çıkan 2,7 Milyar TL civarındaki ‘’Değer Artış Kazançları’’; cari dönemde şirketin ‘Yatırım Faaliyet Gelirleri’ içerisinde önemli yer tutmuştur. Geçen yılın aynı döneminde, şirketin
finansallarına 274,1 Milyon TL tutarında ‘Net Finansman Gideri’ kaydedilirken, cari dönemde ise 200,0 Milyon TL civarında ‘Net Finansman Geliri’ yazılmıştır. Öte yandan, cari dönemde ortaya çıkan 1,2 Milyar TL’lik ‘Net Vergi Gideri’ ise; ‘Dönem Net Kârı’ üzerinde baskı oluşturan önemli kalemlerden birisi olmuştur.
 Şirketin, dönem sonu(2024/03) itibarıyla İnşaat segmentinde yapılmakta olan işlerinin kalan tutarı 5,04 Milyar ABD Doları seviyesinde olup; bunların içerisinde en büyük payı yüzde 20,1 ile ‘’Özel Projeler’’ almakta. Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Birleşik Krallık projeleri ise; sırasıyla yüzde 15,2, yüzde 11,9 ve yüzde 11,7’lik paylarla, devam eden projeler arasında önemli yer tutmakta. Şirket ayrıca, Enerji üretimi alanında; Yap-İşlet modeli çerçevesinde işletilen ve tamamına sahip olduğu toplam 4100 MW kapasiteli Gebze, Adapazarı ve İzmir doğal gaz kombine çevrim santralleriyle, Türkiye’nin en büyük özel sektör elektrik enerjisi üreticisi olup; Türkiye’nin yıllık elektrik ihtiyacının yaklaşık %10’unu karşılayabilme kapasitesine sahiptir.
 Açıklanan finansallar kapsamında modelimizde yaptığımız revizyonlar sonrasında; şirket hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı 45,50 TL’den 48,00 TL’ye yükseltiyoruz. Daha önce ‘’NÖTR’’ olarak belirttiğimiz tavsiyemizi ise; yüzde 28,65 oranındaki potansiyel getiriden ötürü ‘’TUT’’a çeviriyoruz.


Şeker Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Şeker Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Şeker Yatırım üç hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Banka hisseleri canlanıyor, VAKBN hissesi ne kadar kazandıracak

Banka hisseleri canlanıyor, VAKBN hissesi ne kadar kazandıracak

Borsa İstanbul'da banka hisseleri hareketlenmeye başladı. Peki Vakıfbank VAKBN hisseleri ne kadar kazandıracak? Sekiz aracı kurum açıkladı

Ereğli hisselerinin kazandırma potansiyeli ne

Ereğli hisselerinin kazandırma potansiyeli ne

Ereğli Demir Çelik hisseleri ne kadar kazandırabilir. Beş aracı kurum EREGL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

İlgili Haberler