Altın fiyatları ABD'nin GSYİH verisinden destek alarak yükseldi

Altın fiyatları ABD'nin GSYİH verisinden destek alarak yükseldi

ABD ekonomisinden gelen yavaşlama sinyalleri altın fiyatlarının yükselişe geçmesine yardımcı oldu. Ancak enflasyon baskılarındaki artış işareti yükselişin sınırlı olmasına neden oluyor. 

A+A-

BORSATEK.COM - ABD ekonomisinden gelen yavaşlama sinyalleri altın fiyatlarının yükselişe geçmesine yardımcı oldu. Ancak enflasyon baskılarındaki artış işareti yükselişin sınırlı olmasına neden oluyor. 

ABD'de yapılan açıklamaya göre yılın ilk çeyreğinde GSYİH yıllık bazda yüzde 1,3 oranında yükseliş gösterdi. Bir önceki açıklamada GSYİH'nın yüzde 1.6 oranında arttığı ifade edilmişti. Bugünkü açıklamada bu oran yüzde 1,3 seviyesine revize edildi. Bir önceki yılın son çeyreğinde bu artış oranı yüzde 3,4 seviyesindeydi. 

Beklentiler de revizenin bu oranda olacağı yönündeydi. Açıklamanın öncesinde 2322 dolar seviyesine kadar gerilemiş olan altın bu açıklamanın ardından şu sıralarda 2345 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

Öte yandan Fed'in yakından izlediği bir enflasyon göstergesi olan Çekirdek PCE (Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat endeksi) verisi yüzde 3,4 seviyesindeki beklentilere karşın yüzde 3,6 oranında artış gösterdi. Enflasyonun beklentilerin üzerinde olması Fed'in yakın zamanda faizleri indirmeyeceğine yönelik tahminleri güçlendirdi. 

Bu artış oranı bir önceki çeyrekte yüzde 1,8 seviyesindeydi. 

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler