Altın fiyatları haftanın son işlem günü geriledi

Altın fiyatları haftanın son işlem günü geriledi

Altın fiyatları Cuma günü geriledi, ancak beklenenden daha düşük gelen ABD enflasyon verilerinin Fed'in Eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı umutlarını tetiklemesinin ardından üst üste üçüncü haftalık yükselişe doğru ilerliyor.

A+A-

Spot altın Perşembe günü %2 yükseldikten sonra TSİ 04:48 itibariyle %0,2 düşerek 2.408,70 dolar/ons oldu. ABD vadeli altın kontratları %0,3 düşüşle 2.413,90 dolar
oldu.

Perşembe günü açıklanan veriler ABD tüketici fiyatlarının beklenmedik şekilde düştüğünü ve yıllık artışın son bir yılın en düşük seviyesinde olduğunu göstererek Fed'i faiz oranlarını düşürmeye bir adım daha yaklaştırdı.

KCM Trade'in baş piyasa analisti Tim Waterer, "Enflasyon görünümü ve faiz oranı resmi bu hafta altın lehine hareket etti. Daha düşük faiz ortamına yaklaştıkça, yıl bitmeden altının yeni rekor seviyelere ulaşması için koşullar olgunlaşabilir" dedi.

CME FedWatch Tool'a göre, Eylül ayında ABD'nin faiz indirimine gitme ihtimali veri açıklanmadan önce %70 iken, şimdi %93'e yükseldi.

Düşük faiz oranları, getirisi olmayan külçe altın tutmanın fırsat maliyetini azaltıyor.

İlgili Haberler