Altın fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesinde çırpınıyor

Altın fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesinde çırpınıyor

Yatırımcılar ABD enflasyon verilerini izlerken altın 2 haftanın en düşük seviyesinden toparlandı.

A+A-

Altın fiyatları Pazartesi günü, yatırımcıların bu hafta açıklanacak önemli bir enflasyon raporu öncesinde ABD'nin faiz oranlarını düşüreceğine dair umutlarının azalmasıyla bir önceki seansta gördüğü iki haftanın en düşük seviyesinden yükselişe geçti.
Spot altın, Cuma günü 2.325,19 dolarla 9 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, sabah saatlerinde %0,4 artışla ons başına 2.342,73 dolar oldu. ABD vadeli altın kontratları da %0,4 artışla 2.343,60$'a yükseldi.

Külçe geçen hafta başında 2.449,89 $ ile rekor seviyeye ulaştı, ancak o zamandan bu yana 100 $'dan fazla değer kaybetti.
City Index kıdemli analisti Matt Simpson, "Altının 2.280-2.300$ bölgesini yeniden test etmeden önce mevcut seviyelerden küçük bir sıçrama yapabileceğinden şüpheleniyorum, ancak ABD verileri daha iyi performans göstermeye devam ederse kayıplar artabilir" dedi.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tercih ettiği enflasyon ölçütü olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE) Cuma günü açıklanacak.
Külçe altın enflasyondan korunma aracı olarak biliniyor, ancak yüksek oranlar getirisi olmayan altın tutmanın fırsat maliyetini artırıyor.
Fed'in geçen hafta yayınlanan toplantı tutanakları, merkez bankasının %2 enflasyona giden yolun beklenenden daha uzun sürebileceğini gösterdi.
Yatırımcıların bahisleri, Fed'in 2024 yılında faizleri birden fazla kez düşüreceğine dair artan şüpheciliğe işaret ederken, CME FedWatch Tool'a göre şu anda Kasım ayına kadar faiz indirimi olasılığı yaklaşık %62 olarak fiyatlanıyor, yeni sekme açılır.
Reuters teknik analisti Wang Tao'ya göre, spot altın ons başına 2.352 $ 'lık direnci test edebilir, bunun üzerinde bir kırılma 2.363 $' a doğru yolu açabilir.
Hindistan'da altın talebi, fiyatların rekor seviyeden gerilemesinin ardından geçen hafta biraz iyileşti, ancak perakende alımlar normalden düşük kaldı ve bayileri indirimleri genişletmeye teşvik etti.


İlgili Haberler