Altın tarihi zirveye yakın, kritik kararı bekliyor!

Altın tarihi zirveye yakın, kritik kararı bekliyor!

Dün Ons başına 2.352,78 dolardan kapanan altın, bugün açıklanacak ABD tüketici fiyat endeksi verileri öncesinde sakin bir seyir izliyor

A+A-

Altın fiyatları, tarihi zirveye yakın seviyelerde ABD enflasyon verilerini bekliyor. Piyasaların merakla beklediği bu verilerin, Federal Rezerv'in faiz oranları konusundaki tutumunu etkilemesi bekleniyor.

Dün Ons başına 2.352,78 dolardan kapanan altın, bugün açıklanacak ABD tüketici fiyat endeksi verileri öncesinde sakin bir seyir izliyor. Ekonomistler fiyat baskılarında bir gevşeme öngörüyor; bu da faiz ödemesi olmayan altına fayda sağlayabilir.

Altın, güçlü ABD ekonomik göstergeleriyle faiz indirimi beklentilerini azaltmasıyla Şubat ortasından bu yana %18'den fazla yükseldi. Swap işlemcileri şu anda yılsonuna kadar 65 baz puanlık faiz indirimi fiyatlıyor; bu rakam Fed'in tahmininden daha düşük.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bu yıl tek bir faiz indirimi beklediğini teyit etti. Ancak Bostic, değişen koşullara bağlı olarak zamanlama veya ek indirimler için görünümünü ayarlamaya açık olduğunu da belirtti.

Orta Doğu ve Ukrayna'daki gerilimler ve merkez bankalarının alımları altına destek sağlıyor.

 

İlgili Haberler