Altın ve gümüş fiyatları bayram haftasında düşüşte

Altın ve gümüş fiyatları bayram haftasında düşüşte

ABD işlemlerinde altın ve gümüş fiyatları düşüşte. İşlem haftasına başlarken metal piyasalarını yönlendirecek önemli ve yeni bir temel haber olmadığından, altın ve gümüş yatırımcıları çoğunlukla düşüş eğiliminde olan dış piyasalara odaklandı. 

A+A-

Pazartesi gün ortası ABD Hazine tahvillerinin getirileri yükselirken, rakip varlık sınıfı olan hisse senetlerinde de ABD hisse senedi endeksleri rekor seviyelerde ya da bu seviyelere yakın seyrediyor. Ağustos altını en son 24,80$ düşüşle 2.324,00$'dan işlem gördü. Temmuz gümüşü en son 0,257$ düşüşle 29,215$'dan işlem gördü.

Altın ve gümüşün yakın vadeli grafik duruşları son birkaç haftadır kötüleştiği için bugün altın ve gümüş piyasalarında da teknik satışlar öne çıkıyor.

ABD piyasalarının kapalı olduğu Çarşamba günkü tatile rağmen, Salı günü açıklanacak perakende satış raporunun öne çıkardığı ABD verileri için hala yoğun bir hafta.

Bugünün önemli dış piyasaları ABD dolar endeksinin hafifçe düştüğünü görüyor. Nymex ham petrol fiyatları yükselişte ve varil başına 79,25$ civarında işlem görüyor. Gösterge 10 yıllık ABD Hazine tahvilinin getirisi şu anda %4,289 seviyesinde.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler