Altın ve Gümüş yeni haftaya sert yükselişle başladı

Altın ve Gümüş yeni haftaya sert yükselişle başladı

Altın ve gümüş fiyatları Pazartesi gününü güçlü bir yükselişle tamamladı.

A+A-

Altın ve gümüş fiyatları Pazartesi gününü güçlü bir yükselişle tamamladı. Değerli metaller, yüksek ham petrol fiyatları ve ABD tahvil getirilerindeki hafif düşüş gibi unsurlar tarafından kısmen destekleniyor. 

Altın piyasasında teknik alımların yükseliş eğiliminde olduğu görülüyor. Gümüş aynı zamanda vadeli işlemler piyasasındaki bazı açık pozisyonlar tarafından da destekleniyor. Aralık vadeli altın 23,60 dolar artışla 2.497,10 dolara yükseldi. Eylül vadeli gümüş 0,287 dolar artışla 27,87 dolara tırmandı.

altin-yukseliyor.png

Değerli Metal yatırımcıları haftanın ABD verilerini bekliyor: Salı günü Temmuz ayı üretici fiyat endeksi ve Çarşamba günü Temmuz ayı tüketici fiyatları endeksi açıklanacak. ÜFE'nin Haziran ayına göre %0,2, TÜFE'nin de aylık %0,2 arttığı görülüyor. Perşembe günkü perakende satış verisi de piyasa tarafından yakından izlenecek.

Asya ve Avrupa borsa endeksleri karışıktı ancak gece boyunca çoğunlukla güçlendi. ABD borsa endeksleri karışık bir kapanış sergiledi. ABD hisse senedi endeksleri Ağustos ayının en düşük seviyelerinden sağlam bir toparlanma kaydetti ancak boğalar henüz kontrolü ele geçirmiş değil.

Nymex ham petrol fiyatları yükseldi ve varil başına 78,50 dolar civarında işlem gördü. DowJones Newswire'ın bugünkü manşeti şöyle: "Piyasalar İran'ın misillemesine hazırlanırken petrol yükselişe geçti." Gösterge 10 yıllık ABD Hazine tahvili şu anda %3,96 civarında seyrediyor.

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler