AMD'yi yakından takip eden Nvidia hisseleri yeni rekorun eşiğinde

AMD'yi yakından takip eden Nvidia hisseleri yeni rekorun eşiğinde

1999'dan bu yana sadece AMD'nin hisseleri S&P 500 endeksinde iki kez en çok getirisi olan şirket oldu. Bu başarıya Nvidia da bu yıl ulaşabilir.

A+A-

Super Micro Computer Inc. hisselerinin kazançlarının ardından yaşadığı keskin düşüş, hisselerinin S&P 500'ün yıl içinde en çok kazananları arasındaki yerini kaybettiği anlamına geliyor. Sunucu üreticisinin hisseleri üçüncü sıraya geriledi.

S&P 500'ün yılbaşından bugüne lideri Nvidia, yapay zeka devriminin tartışmasız en büyük faydalanıcısı olarak Wall Street'in saygısını kazanmaya devam etti.

Nvidia'nın yılın bu noktasında S&P 500'ün zirvesinde yer alması dikkat çekici çünkü hisse senedi geçen yıl da endekse liderlik etti. Dow Jones Market Data'ya göre, Nvidia hisseleri tüm yıl boyunca S&P 500'de birinci sırada yer alırsa, son 25 yılda arka arkaya birinci olan ikinci şirket olacak. Sadece AMD'nin hisseleri hem 2018 hem de 2019'da en iyi performans gösteren şirket olarak tekrar bir performans sergiledi.

Hem Nvidia hem de Super Micro'nun marjları son zamanlarda endişelere yol açmış olsa da, son bir yıl içinde gelirlerinde hızlı bir artış görülen yapay zeka trendindeki potansiyelleri tabloyu olumlu yönde değiştiriyor. Super Micro'nun brüt kar marjları, şirketin tedarik zinciri baskılarıyla karşılaşması ve geçmişe kıyasla daha az fiyatlandırma gücü kullanması nedeniyle Haziran çeyreğinde %11,2 ile rekor düşük seviyeye ulaştı. Bu performans, şirketin daha çok bir emtia işi olduğu yönündeki korkuları körükledi.

Bu arada Nvidia, son raporlanan çeyrekte %78,9'luk rekor bir düzeltilmiş brüt kar marjı bildirdi ve yarı iletken şirketi ileriye dönük olarak marjları bu seviyede sürdüremeyebilir, ancak premium fiyatlar talep etme gücüne sahip.

Nvidia hisseleri yıl içinde %115 artış gösterirken, Super Micro hisseleri şu anda yalnızca %79 artış gösteriyor. Super Micro'nun hisseleri yalnızca Çarşamba günü %20 değer kaybetti ancak Salı günü öğleden sonra açıklanan rapora kadar S&P 500'ün en çok kazandıran şirketi oldu.

Bu iki şirket arasında 2024 yılı için ikinci sırada Vistra Corp. hisse senedi, %99 artış gösterdi. Elektrik ve enerji üretim şirketi aynı zamanda yapay zeka ve veri merkezlerinin güç gereksinimleri üzerine de bir oyun oldu.

İlgili Haberler