Anadolu Efes'in, satın alma sürecine Rus Otoritelerden yanıt geldi 

Anadolu Efes'in, satın alma sürecine Rus Otoritelerden yanıt geldi 

Anadolu Efes'in iştiraki Efes Breweries International'ın, AB InBev Efes BV’deki payları satın almasına yönelik olarak Rus otoritelerden yanıt geldi 

A+A-

Anadolu Efes'in KAP'ta yer alan açıklamasında, Anheuser Busch InBev SA/NV (“AB InBev”)’in, AB InBev Efes BV’deki kontrol gücü olmayan paylarının Anadolu Efes'in yüzde 100 iştiraki olan Efes Breweries International BV tarafından satın alınmasına ilişkin olarak Anadolu Efes ile AB InBev arasında aktif görüşmelere başlandığı ve , EBI’nin AB InBev Efes BV’deki AB InBev’in kontrol dışı hisselerini satın alması konusunda anlaşmaya vardığının daha önce kamu oyu ile paylaşıldığı hatırlatıldı. 

Daha önceki bu paylaşımda satın alım işleminin ilgili ülkelerdeki mercilerin verecekleri onaylara tabi olduğu duyurulduğu ve yasal sürecin 19 Aralık 2023 tarihinde başlatıldığı konuları da yer almıştı. 

Bu sürecin ardından önce yabancı sonra yerli basında, Rus otoritelerin, bu satın almaya izin vermediği yönünde haberler yer aldı. 

Anadolu Efes bu haberelere istinaden KAP'a gönderdiği açıklamasında, Rus otoritelerden bu konuda henüz kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını belirtmişti. 

Bugün gönderilen açıklamada ise Rus Otoritelerin bu satın alma işlemine onay verilmediğine dair yazısının şirkete ulaştırıldığı belirtilerek, "Rus düzenleyici otoriteler tarafından Şirketimize 7 Ağustos 2024 tarihinde yapılan bildirime göre, işlemin mevcut yapısı onaylanmamıştır. Bunun sonucunda, Anadolu Efes ve AB InBev otoritelerin kararını gözden geçirmektedir. Konu ile ilgili gelişmeler usulüne uygun şekilde duyurulacaktır. Bu süreçte Şirket, Anadolu Efes yönetiminde olağan faaliyetlerine devam edecektir. " ifadeleri kullanıldı. 

Anadolu Efes'in KAP'ta yer alan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi;

"Nisan 2022 tarihli özel durum açıklamamızda Anheuser Busch InBev SA/NV (“AB InBev”)’in, AB InBev Efes BV’deki kontrol gücü olmayan paylarının Şirketimizin %100 iştiraki olan Efes Breweries International BV (EBI) tarafından satın alınmasına ilişkin olarak Şirketimiz ile AB InBev arasında aktif görüşmelere başlandığı kamuya duyurulmuştu. Ardından, Tarafların, EBI’nin AB InBev Efes BV’deki AB InBev’in kontrol dışı hisselerini satın alması konusunda anlaşmaya vardığı duyurulmuştur.

Diğer yandan satın alım işlemi ilgili ülkelerdeki mercilerin verecekleri onaylara tabi olduğu duyurulmuş ve yasal süreç 19 Aralık 2023 tarihinde başlatılmıştır.

Rus düzenleyici otoriteler tarafından Şirketimize 7 Ağustos 2024 tarihinde yapılan bildirime göre, işlemin mevcut yapısı onaylanmamıştır. Bunun sonucunda, Anadolu Efes ve AB InBev otoritelerin kararını gözden geçirmektedir. Konu ile ilgili gelişmeler usulüne uygun şekilde duyurulacaktır.

Bu süreçte Şirket, Anadolu Efes yönetiminde olağan faaliyetlerine devam edecektir."

Etiketler : ,
İlgili Haberler