Analistler neden "Netflix hisselerini satın alın" diyor

Analistler neden "Netflix hisselerini satın alın" diyor

Açlık Oyunları bir süre etkili olduktan sonra Netflix'ten ayrıldı. Netflix'in hisse senedi fiyatındaki artış da aynı şekilde bir yol izledi. Düşüş sonrası alım fırsatı ne zaman başlıyor?

A+A-

Açlık Oyunları bir süre etkili olduktan sonra Netflix'ten ayrıldı. Netflix'in hisse senedi fiyatındaki artış da aynı şekilde bir yol izledi.

Netflix hisseleri art arda altı işlem günü boyunca düşüş yaşadı ve geçen ay yüzde 7'nin üzerinde kayıp yaşadı. Şirket, 5 Temmuz'da hisse başına 690 dolar gibi yüksek bir seviyeye ulaştı ve şu anda 630 dolar civarında işlem görüyor.

--001.png

Medya devi, 18 Temmuz'da ikinci çeyrekte hisse başına kazancını 4,88 dolar, gelirini ise analistlerin tahmininin üzerinde 9,56 milyar dolar olarak açıkladı. Şirket ayrıca üçüncü çeyrek gelirinin 9,73 milyar dolar olacağını tahmin ediyor; bu, 9,83 milyar dolarlık ortalama piyasa tahminlerine kıyasla düşük bir seviyeyi ifade ediyor. Hisseler bilançonun açıklandığı günü yüzde 0,68 oranında düşüşle tamamladı.

reed-hastings-netflix.png

Reed Hastings

Reuters'in 23 Temmuz tarihli haberine göre, Netflix'in yönetim kurulu başkanı Reed Hastings, Kamala Harris'in başkanlık seçim kampanyasını destekleyen süper PAC'a 7 milyon dolar bağışladı. Netflix hisseleri o gün yüzde 0,73 değer kaybetti, ardından 24 Temmuz'da yüzde 1,05'lik önemli bir kayıp daha bunu izledi.

Netflix hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 30'un üzerinde artış gösterirken Nasdaq ve S&P 500 sırasıyla yalnızca yüzde 16 ve yüzde 15 arttı. Analistler, Netflix'in yatırımcılar için bir dipten satın alma fırsatı yaratmış olabileceğine inanıyor.


Reklamlarda ve abonelerde güçlü büyüme

Netflix, ilk çeyrekteki 9,3 milyon net abone kazanımının ardından, ikinci çeyrekte beklenen 4,7 milyonu aşarak 8,05 milyon yeni abone kazandı.

birdgerton-001.png

Şirket, hissedarlara yazdığı bir mektupta, yalnızca Bridgerton serisinin ikinci çeyrekte 172 milyon izlenme sayısına ulaştığını belirterek, "İnsanlar birinci sınıf hikaye anlatımı konusunda hâlâ büyük heyecan duyuyor ve ilham alıyor" dedi.

Netflix ayrıca TV reytinglerinde hakim olan canlı spor yayınlarına da yöneldi. Yayın devi, Mayıs ayında, Noel Günü yayınlanacak iki Ulusal Futbol Ligi (NFL) oyununun yayın haklarını kazandığını ve NFL'nin Eylül ayında "Perşembe Gecesi Futbolu"nu yayınlayacak olan Amazon Prime Video gibi rakiplere karşı konumunu güçlendirdiğini duyurdu.

--002.png

Netflix ABD pazarında reklamsız Temel planını aşamalı olarak kaldıracağını da söyledi. Aylık 6,99 ABD doları fiyatla sunulan Standart reklam planı cazip geldi ve reklam üye tabanını 2. çeyrekte yüzde 34 artırdı.

Şirket, "Reklamlar tüketicilere daha düşük fiyatlar sunmamıza ve işletme için ek gelir ve kâr akışı yaratmamıza olanak tanıyor" dedi.

-ted-sarandos.png

Ted Sarandos

Netflix, önceliklerini üye büyümesinden gelir ve kâra kaydırıyor. Mayıs ayında şirket, 2025'te üç aylık abone sayılarını raporlamayı bırakacağını ve katılıma odaklanacağını çünkü eş CEO Ted Sarandos'a göre "bu, üye memnuniyetinin en iyi tek göstergesi."

Analist, diplerden satın alın diyor

Oppenheimer analisti Jason Helfstein Netflix hisseleri için "AL" tavsiyesi verirken, hedef fiyatını 725 dolar olarak belirledi. Helfstein, yayınladığı araştırma notunda "Netflix, kendi sektörü içinde en iyi uzun vadeli görünürlüğe sahip ve yüksek bir değerlemeyle işlem yapmayı hak ediyor" diye yazdı.

-.png

Firma, 2026 yılına kadar Netflix'in net gelir faktörlerini şöyle öngörüyor: 

2024'ün ikinci yarısında devam eden abone büyümesi, 2025'te fiyat artışı faydaları ve 2026'da reklamlardan büyük ölçekli para kazanma.

Oppenheimer ayrıca yayın konsolidasyonunun Netflix'in izlenme oranını artıracağını ve yüzde 12'lik bir izleme payının "muhtemelen marj avantajını artıran konsolidasyondan elde edilebileceğini" söylüyor. Firma, 725 dolarlık fiyat hedefiyle "endeks üstü getiri" değerlendirmesini koruyor.

-ted-sarandos-001.png

İlgili Haberler