Apple 14 yıl sonra ilk kez iPad'e hesap makinesi getirdi: Müthiş çalışıyor

Apple 14 yıl sonra ilk kez iPad'e hesap makinesi getirdi: Müthiş çalışıyor

Teknoloji devi Apple'ın pazartesi akşamı gerçekleştirdiği WWDC zirvesindeki önemli yeniliklerden biri de iPad'lere gelen hesap makinesi uygulaması oldu. Uygulama sıradan bir hesap makinesinin çok ötesinde.

A+A-

Apple'ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı, şirketin daha az sevilen amiral gemisi ürünü iPad için büyük bir andı. Apple, gelecekteki iPad'lerin iPadOS 18 ile geleceğini, yani Apple Intelligence, yeniden tasarlanmış bir Fotoğraf uygulaması, yeni not özellikleri ve yeni mesajlaşma işlevleri içereceğini duyurdu. Yeni OS 18 ayrıca iPad'e ilk kez bir hesap makinesi uygulaması getiriyor.

Uygulama, kullanıcıların uzun zamandır iPhone'da gördüğü ikonik turuncu-beyaz hesap makinesine çok benziyor. Ancak aynı zamanda, kullanıcıların Apple Pencil ile matematik problemlerini yazabilecekleri ve uygulamanın bunları çözmeye yardımcı olacağı Math Notes adlı iPad'e özel yeni bir özellikle birlikte geliyor.

Apple'ın demosuna göre, uygulama bazı harika özelliklerle birlikte geliyor gibi görünüyor.

Teknoloji devine göre, kullanıcılar beyaz tahta benzeri aracı kullanarak cebirsel denklemleri çözebilir, bütçe hesaplayabilir ve "tek bir dokunuşla" metinden grafikler oluşturabilir. Matematik Notları'na Notlar uygulamasından otomatik olarak erişilebilecek.

Uygulama ayrıca geçmiş hesaplamaları görüntülemek için bir geçmiş işlevine ve yükseklikleri, ağırlıkları ve para birimlerini dönüştüren bir özelliğe sahip.

screenshot_2-033.jpg

Lansman sadece çok beklenen bir hesap makinesi uygulamasını daha büyük bir ekrana getirmekle kalmıyor, aynı zamanda iPad'i öğrenciler ve finans alanında çalışan kişiler arasında popüler hale getirebilecek şekilde geliştiriyor.

Ancak yeni OS 18 özelliklerinin, fiyatı 3.000 dolara kadar çıkabilen tabletin satışlarını artırıp artırmayacağı belirsiz. iPhone satışların yarısından fazlasını oluştururken, şirketin Mayıs ayındaki son kazanç raporuna göre iPad'ler Apple'ın toplam satışlarının yalnızca %6'sını oluşturdu.

Bu özellikler, yapay zeka söz konusu olduğunda Apple'ın diğer Büyük Teknoloji şirketlerini yakalamaya çalıştığını söyleyen eleştirmenleri de sakinleştirmeye yetmeyebilir. Apple'ın hesap makinesi, OpenAI'nin bir matematik problemine bakıp kullanıcıya çözümü adım adım anlatabilen GPT-4o'sundan daha az etkileyici görünüyor.

Ancak konferansın geneli ve Apple Intelligence dahil diğer sürümler analistleri etkiledi.

Deepwater Asset Management'ın yönetici ortaklarından Gene Munster, Apple'ın "tam da yapması gerekeni yaptığını, yani yapay zeka konusunda ciddi olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini" söyledi.

İlgili Haberler