Apple cihazlara ChatGPT entegrasyonu ne zaman geliyor?

Apple cihazlara ChatGPT entegrasyonu ne zaman geliyor?

Teknoloji devi Apple iPhone 16 Pro serisi ile birlikte yapay zekada vites yükseltecek. Peki OpenAI ortaklığı sonucu oluşacak ChatGPT entegrasyonunu Apple cihazlarda ne zaman göreceğiz?

A+A-

Apple CEO'su Tim Cook Perşembe günü yaptığı açıklamada ChatGPT'nin iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'ya takvim yılı sonuna kadar entegre edileceğini söyledi. Cook bu zaman dilimini Apple'ın analistlerle yaptığı üç aylık kazanç görüşmesi sırasında paylaştı.

Apple ilk olarak Haziran ayındaki WWDC açılış konuşmasında ChatGPT entegrasyonunun bu yılın sonlarına doğru iPhone, iPad ve Mac'e geleceğini söylemişti ve Cook'un yorumu Ağustos ayının ilk haftası itibariyle bu zaman diliminin yolunda gittiğini gösteriyor.

Cook, Apple Intelligence özelliklerinin zamanlamasıyla ilgili bir soruya yanıt olarak "ChatGPT takvim yılının sonuna kadar entegre edilecek" dedi.

Kullanıcı izni ile Siri, ChatGPT yanıtlarını doğrudan sorulara ve diğer istemlere yanıt olarak gösterebilecek. ChatGPT ayrıca Apple'ın sistem genelindeki Yazma Araçları özelliği için de bir seçenek olacak ve kullanıcıların metin ve görüntü oluşturmasına olanak tanıyacak.

Apple, ChatGPT'nin platformlarında OpenAI'nin en yeni GPT-4o modeli tarafından destekleneceğini söyledi. iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları ChatGPT'yi bir hesap oluşturmadan ücretsiz olarak kullanabilecek ve ChatGPT Plus aboneleri bu cihazlardaki ücretli özelliklere erişmek için hesaplarını bağlayabilecekler.

Apple, OpenAI'nin cihazlarından yapılan ChatGPT taleplerini saklamayacağını ve kullanıcıların IP adreslerinin gizleneceğini söyledi.

Apple Intelligence özellikleri bu hafta başında iOS 18.1 beta sürümünde test edilmek üzere geliştiricilere sunulmaya başlandı, ancak ChatGPT entegrasyonu henüz mevcut değil. Apple Intelligence özellikleri için iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max ya da M1 çip veya daha yenisine sahip bir Mac veya iPad gerekiyor.

Aygıtın dili ABD İngilizcesi olarak ayarlanmalı ve önümüzdeki yıl içinde başka diller için de destek sunulacak.

iOS 18.4'ün Mart 2025 civarında halka sunulmasıyla birlikte Apple Intelligence özelliklerinin tamamının kullanıma sunulması bekleniyor. Bu özellikler kullanıcıların metinleri özetlemesine, bildirimleri ve e-postaları önceliklendirmesine, özel emoji ve görseller oluşturmasına ve daha pek çok şeye olanak tanıyacak.

Teknoloji ayrıca daha zengin dil anlayışı, daha derin uygulama başına kontroller, ekran farkındalığı ve kişiselleştirilmiş bağlam ile Siri'nin daha akıllı bir versiyonuna güç verecek.

İlgili Haberler