Apple, hataları gideren iOS 18.0.1 ve iPadOS 18.0.1 sürümlerini yayınladı

Apple, hataları gideren iOS 18.0.1 ve iPadOS 18.0.1 sürümlerini yayınladı

Apple, Dokunmatik Ekran Sorunlarını Gideren iOS 18.0.1 Güncellemesini Yayınladı

A+A-

Apple, Eylül ayının başında piyasaya sürülen iOS 18 ve iPadOS 18 işletim sistemlerinin ardından, bu sistemlerin ilk güncellemeleri olan iOS 18.0.1 ve iPadOS 18.0.1 sürümlerini bugün kullanıcıların hizmetine sundu. iOS 18.0.1 ve iPadOS 18.0.1 güncellemeleri, iOS 18'in piyasaya çıkışının ardından iki hafta sonra yayımlandı.

Yeni yazılım güncellemeleri, uygun iPhone ve iPad cihazları için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsünden kablosuz olarak indirilebiliyor.

Apple'ın sunduğu sürüm notlarına göre, iOS 18.0.1 güncellemesi dokunmatik ekran, kamera ve Mesajlar uygulaması ile ilgili çeşitli hata düzeltmeleri içeriyor.

İşte Apple'ın bu güncellemeye ilişkin sunduğu notlar:

Bu güncelleme, iPhone'unuzda aşağıdaki önemli hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemelerini içeriyor:

  • iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerinde bazı durumlarda dokunmatik ekran geçici olarak yanıt vermeyebilir.
  • iPhone 16 Pro modellerinde HDR kapalıyken Ultra Geniş kamera ile 4K çözünürlükte makro modunda video kaydederken kamera donma sorunu yaşanabilir.
  • Paylaşılan bir Apple Watch kadranı ile mesaj yanıtlarken Mesajlar uygulaması beklenmedik şekilde kapanabilir.
  • Bazı iPhone modellerinde bellek tahsisi ile ilgili yaşanan bir sorun nedeniyle performans düşüşü yaşanabilir.

Apple, yazılım güncellemelerinin güvenlik içerikleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyen kullanıcılar için şu adresi öneriyor: https://support.apple.com/100100

Özellikle iPhone 16 kullanıcıları, cihazın piyasaya sürülmesinden bu yana dokunmatik ekran ile ilgili çeşitli sorunlar yaşamıştı. Ekranın, bazı durumlarda dokunmalara yanıt vermediği bildirilmişti. Bu sorunlarla ilgili kullanıcılar tarafından Apple'a çok sayıda şikayet ulaştırılmıştı.

iPadOS 18 güncellemesi ise, M4 iPad Pro modellerinde cihazların kilitlenmesine neden olduğu için çıkışından kısa bir süre sonra bu modeller için geçici olarak kullanıma kapatıldı. Apple’ın bu güncellemeye dair tam sürüm notları da kullanıcılarla paylaşıldı.

 

İlgili Haberler