Apple hisselerine Morgan Stanley dopingi, yükkseliş başladı

Apple hisselerine Morgan Stanley dopingi, yükkseliş başladı

Morgan Stanley'nin açıklaması ile yükselişe geçen Apple hisselerinin piasa değeri 3.6 trilyon dolara yükseldi

A+A-

Apple'ın hisseleri, Morgan Stanley'nin iPhone üreticisinin hisseleri için fiyat hedefini yükseltmesi ve şirketin yapay zeka çalışmalarını cihaz satışlarını artıracak bir faktör olarak değerlendirmesiyle haftanın ilk işlem günü yaklaşık %2 yükseldi.

Geçtiğimiz ay, iPad üreticisi Apple Intelligence'ı tanıtarak müşterilerini yeni teknolojiyi kullanabilmek için cihazlarını yükseltmeye teşvik etmişti. 

Bu yıl neredeyse %20 artış gösteren Apple hisseleri, açılış öncesi 235,37 dolara yükselerek şirketin piyasa değerini yaklaşık 3,6 trilyon dolara yükselterek dünyanın en değerli şirketi yaptı.

Morgan Stanley analistleri yayınladıkları raporda, "Apple Intelligence, iPhone ve iPad sevkiyatlarını artırmak için net bir katalizör," dedi

Yeni teknoloji sadece iPhone ve iPad cihazlarının %8'i ile uyumlu ve Apple'ın müşterileri tarafından şu anda kullanılan 1,3 milyar akıllı telefon birimi bulunuyor. Analistler, şirketin önümüzdeki iki yıl içinde yaklaşık 500 milyon iPhone satabileceğini ekledi.

Morgan Stanley, Apple'ın önümüzdeki iki yıl içinde yıllık 230 milyon ila 235 milyon iPhone satmasını beklerken, şirketin hisse fiyat hedefini 216 dolardan 273 dolara yükseltti.

LSEG verilerine göre. hisse senedi, ortalama "satın al" notuna ve 217 dolarlık medyan fiyat hedefine sahip ve bu yıl getiride S&P 500 endeksini geride bıraktı,

Sektör analistleri, Samsung ve Apple'ın bu yıl GenAI özellikli akıllı telefonlar etrafındaki rekabet nedeniyle küresel akıllı telefon pazarının toparlanmasında öncü olmasını bekliyor.

Apple, pazardaki daralmaya rağmen Haziran ayında sona eren üç ayda dünya genelinde 45,2 milyon akıllı telefon sattı, geçen yıl aynı dönemde 44,5 milyon satış yapmıştı. 

İlgili Haberler