Apple iOS 18 beta 2 güncellemesini iPhone'lar için yayınladı

Apple iOS 18 beta 2 güncellemesini iPhone'lar için yayınladı

Apple bugün iOS 18 ve iPadOS 18'in ikinci betalarını geliştiriciler için yayınladı ve yazılım Apple'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikler için destek ekliyor, ayrıca güncellemelerde yapılan bazı arayüz değişikliklerini düzeltiyor.

A+A-

Apple, önümüzdeki birkaç ay boyunca iOS 18'i geliştirecek ve şu andan Eylül ayına kadar çok sayıda değişiklik ve iyileştirme bekleniyor. İkinci iOS 18 beta sürümündeki tüm yenilikleri sizin için derledik.

iPhone Yansıtma

iOS 18 beta 2, macOS Sequoia beta 2 çalıştıran bir Mac ile eşleştirildiğinde Mac tabanlı iPhone Mirroring özelliğini destekliyor. iPhone Mirroring ile Mac'inizi kullanarak iPhone'unuzu kontrol edebilirsiniz.

iPhone Mirroring, Mac'teki yeni iPhone Mirroring simgesine tıklanarak ve talimatlar izlenerek etkinleştirilebilir. Bu özellik, iPhone'unuz kilitliyken uygulamaları açıp kullanmanıza, bildirimleri yönetmenize ve daha pek çok şeye olanak tanıyor.

RCS Geçiş

iOS 18 beta 2, SMS ve MMS'in yerini alacak yeni RCS mesajlaşma protokolü için bir geçiş ekliyor, ancak RCS henüz işlevsel değil. Şu anda RCS geçişi yalnızca T-Mobile, Verizon ve AT&T'yi içeren RCS'yi destekleyen bir operatöre sahip olan ABD'li iPhone kullanıcıları için görünüyor.

RCS, Android kullanıcılarıyla yapılan kısa mesaj görüşmelerini iyileştirerek daha yüksek kaliteli görüntü ve videolara, okundu bilgisine, yazma göstergelerine, Tapback desteğine ve daha fazlasına olanak tanıyacak.

Ana Ekran

Ana Ekrandaki App Store simgesi artık uygulamanın arka plan rengini değiştiren bir karanlık moda sahip. Ayrıca, daha önce bir seçenek olmayan otomatik modda kullanılabilen bir duvar kağıdı renklendirme geçişi de var. Geçiş, seçtiğiniz duvar kağıdını daha koyu hale getiriyor.

Bazı simgeler için ikinci beta, daha fazla koyu alan ekleyerek renk tonu özelliğinin kontrastını iyileştiriyor.

Renklendirme ve simge rengi değişikliklerinin beta 2'de oldukça hatalı göründüğünü ve bazen iPhone yeniden başlatılana kadar renklendirmelerin devre dışı kalmadığını unutmayın.

Widget'lar

Yeni bir Connected Card Wallet widget uygulaması var, ancak henüz işlevsel görünmüyor. Bağlı Kartlar, toplam kart bakiyesini ve işlem geçmişini görüntülemek için Cüzdan uygulamasıyla entegre oluyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde bu özellik şu anda yalnızca Discover ile çalışıyor.

Şifreler Uygulaması

Parolalar uygulamasını açtığınızda ana görünümde bir "+" düğmesi var böylece "Tümü" simgesine dokunmak zorunda kalmadan yeni bir öğe ekleyebilirsiniz.

Kontrol Merkezi

Kontrol Merkezi'ndeki güç düğmesine basıldığında daha belirgin bir dokunsal his oluşuyor ve sadece dokunmak yerine sadece basıldığında tetikleniyor. Bu değişiklik, Kontrol Merkezi kullanılırken güç düğmesinin yanlışlıkla etkinleştirilmesini önleyecek.

AB Uygulama Ekosistemi Değişiklikleri

Avrupa Birliği'nde iPadOS 18 beta, alternatif uygulama pazarları ve web sitelerinden uygulama indirme için destek ekliyor. Apple'ın iOS 17.4 ile iPhone'da yaptığı değişikliklerin aynısı olan bu güncellemeler, Avrupa Komisyonu'nun talep ettiği şekilde iPad'e de genişletildi.

İlgili Haberler