Apple iOS 18 Beta 3 güncellemesini yayınladı: İşte yeni gelen özellikler

Apple iOS 18 Beta 3 güncellemesini yayınladı: İşte yeni gelen özellikler

Teknoloji devi Apple iOS 18 beta 3 güncellemesini dün gece saatlerinde yayınladı. Peki yeni güncelleme ile birlikte hangi yeni özellikler iPhone'lara geldi?

A+A-

Apple'ın yayınladığı iOS 18 ve iPadOS 18'in üçüncü beta güncellemelerinde, Karanlık Mod simgeleri, Fotoğraflar uygulaması, Mesajlar'daki emojiler ve daha fazlası gibi bir dizi özellikte ek düzenlemeler var ve Apple, Apple Intelligence'ın lansmanına hazırlanıyor gibi görünüyor.

Apple, önümüzdeki birkaç ay boyunca iOS 18'i güncellemeye devam edecek ve beta sürümünü piyasaya sürülmeden önce iyileştirecek. 

Koyu Mod Simgeleri

Facebook, Etsy, Telegram, Signal, Slack, Notion, YouTube ve daha fazlası gibi birçok üçüncü taraf uygulaması için artık Koyu Mod simgeleri var. Apple, Karanlık Mod simgelerini, avuç içi kadar renkte simgeleri olan uygulamalara otomatik olarak ekliyor gibi görünüyor.

screenshot_1-085.jpg

Bazı simgelerde ikincil renk ana renk olurken arka plan rengi siyaha dönüşüyor, bazılarında ise beyaz simge arka planı siyaha dönüşüyor. Birçok renkte karmaşık simge tasarımlarına sahip uygulamalar şu anda Koyu Mod rengine dönüşmüyor, ancak Apple bunları daha koyu olacak şekilde renklendiriyor. iOS 18 kullanıma sunulduğunda, uygulama geliştiricileri Apple'ın varsayılanları yerine kullanılmak üzere kendi koyu renkli simgelerini sağlayabilecekler.

Fotoğraflar Uygulaması

Apple, ana Fotoğraflar arayüzüne birden fazla görüntü seçmek için bir Seç düğmesi ekledi, böylece Seç düğmesine ulaşmak için artık aşağı kaydırmaya gerek kalmadı.

screenshot_2-035.jpg

Bu değişiklikle, Arama düğmesinin daha fazla öne çıkması için mavi renkle vurgulanmış.

Emoji

Mesajlar'da emoji, Memoji ve çıkartmalar, ekranın altındaki küçük simgeler kullanılarak gezilebilen tek bir arayüzde birleştirildi. Çıkartmalara veya Memoji'lere ulaşmak için dokunabileceğiniz simgeler var ve belirli karakterleri ve pozları daha hızlı bulmak için Memoji'leriniz arasında gezinebilirsiniz.

screenshot_4-013.jpg

Bu arayüzden hem çıkartma hem de Memoji oluşturabilir ve çıkartmaları doğrudan mesajlarınızda emoji kullanabildiğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bu, yalnızca hareketli olmayan çıkartmalarla çalışır ve Live Photos 'tan animasyonlu olanlar daha büyük ek çıkartma boyutunda görüntülenir. Ancak emoji olarak kullanılan daha küçük çıkartmaları görmek zor.

Emoji'ler eskisinden daha büyük gösteriliyor, böylece kaydırma yapmadan önce daha fazla ayrıntı ama daha az karakter görüyorsunuz ve Son Kullanılanlar bölümünde aynı anda daha fazla emoji ve çıkartma görüntüleniyor.

Duvar Kağıdı

iOS 18 duvar kağıdının günün saatine göre farklı renkler arasında geçiş yapan dinamik bir sürümü var.

El Feneri Arayüzü

El Fenerini etkinleştirdiğinizde veya Dinamik Ada'dan kontrollere dokunduğunuzda, El Feneri özelliği için kullanılan LED Flaşın parlaklığını ve yayılımını değiştirmek için daha büyük ve daha sezgisel bir arayüz var.

screenshot_5-009.jpg

Haritalar

Apple, Karanlık Mod etkinleştirildiğinde Haritalar simgesinin renklerini bir kez daha değiştirdi.

İlgili Haberler