Apple iPhone 15 satamıyor, eski iPhone modellerine ilgi hala fazla

Apple iPhone 15 satamıyor, eski iPhone modellerine ilgi hala fazla

Apple'ın çok fazla yenilik getirmediği iPhone 15 modellerinin satış hacmi zayıf seyrediyor. Ancak şirketin eski iPhone modellerine olan yüksek talep iPhone 15'lerin düşük seyreden satışlarının yarattığı açığı kapatıyor.

A+A-

iPhone 15 satışlarında işler pek iyi gitmiyor. iPhone 15 serisinin satışları önceki mode liPhone'lara kıyasla önemli ölçüde geride kalırken, en yeni iPhone modelleri satış hacmiyle hayal kırıklığı yaratıyor.
Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), son çeyrekte iPhone satışlarına ilişkin en son sonuçlarını yayınlayarak yeni iPhone 15 modellerinin düşük performansına ışık tuttu. Rapor, iPhone 15 serisinin satışlarının üçüncü tam çeyreğine işaret ediyor. Bulgular, bu modellerin önceki lansmanlara kıyasla beklenen satış rakamlarına ulaşamadığını gösteriyor.

Son çeyrekte, dört iPhone 15 modeli toplam iPhone satışlarının %67'sini oluşturdu ve geçen yılın aynı döneminde iPhone 14 modellerinin sahip olduğu %79'luk paya göre önemli bir düşüş gösterdi. Düşüş tüm modellerde kendini gösteriyor. Giriş seviyesi iPhone 15, selefi iPhone 14'ün %24'lük payına kıyasla satışların yalnızca %19'unu elde etti.

Bu eğilimin tek istisnası, her iki dönemde de tutarlı bir şekilde %22'lik satış payını koruyan üst düzey iPhone Pro Max. İlginç bir şekilde, eski modeller halen boşluğu doldurmayı sürdürüyor. Haziran 2024 çeyreğinde, artık bir yaşında olan iPhone 14 ve 14 Plus modelleri satışların %17'sini oluşturdu.
Bu satışlar, bir yaşındaki iPhone 13 ve 13 mini modellerinin satışların yalnızca %11'ine katkıda bulunduğu bir önceki yıla göre önemli ölçüde arttı. İki yaşındaki iPhone 13 de 2024'te daha iyi bir performans sergileyerek, geçen yıl iki yaşındaki iPhone 12'nin %4'lük yetersiz payına kıyasla %10'luk bir pay elde etti.


İlgili Haberler