Apple iPhone 15'in yavaş şarj sorununa çözüm açıklandı

Apple iPhone 15'in yavaş şarj sorununa çözüm açıklandı

iPhone 15 Yavaş Şarj Oluyor mu? USB-C ile iPhone Nasıl Hızlı Şarj Edilir

A+A-

Bu yıl iPhone 15 ve iPhone 15 Pro'nun şarj durumu değişti. Apple'ın tescilli Lightning bağlantı noktası yerine USB-C kullanılıyor. Bu sayede telefonunuzu internette bulabileceğiniz neredeyse tüm USB-C kabloları ve USB-C güç adaptörleriyle şarj edebilirsiniz. Peki iPhone'unuzu en hızlı şekilde şarj edebilmek için neye ihtiyacınız var?

USB-C, açık bir standart olduğundan, hemen hemen her USB-C kablosunu kullanabilirsiniz. iPhone 15, kutusunda güzel bir dokuma örgülü kablo ile geliyor, ancak "Android" telefon kablosu olarak pazarlananlar da dahil olmak üzere bulabileceğiniz herhangi bir USB-C kablosunu kullanabilirsiniz. Ancak iPhone'unuz yavaş şarj oluyorsa, muhtemelen şarj adaptörünüzü değiştirmeniz gerekecektir.

Apple'ın kutuya aksesuar dahil ettiği zamanlarda, iPhone'lar 5 watt'lık küçük güç adaptörleriyle birlikte gelirdi. Bu adaptörlerden hala çok sayıda var. Bu adaptörlerden birine sahipseniz, iPhone 15 ile kullanmak güvenlidir; sadece bir USB-C - USB-A kablosuna ihtiyacınız olacaktır. Ancak, telefonunuzu yalnızca 5W hızında şarj edecektir. Beş yıl önce akıllı telefonların pil kapasiteleri çok daha küçükken bu sorun değildi, ancak günümüzde iPhone pilleri çok daha büyük. Sonuç olarak, 5 watt ile şarj etmek, sıfırdan %100'e çıkmak için dört veya beş saat sürebilir ki bu oldukça yavaştır.

iPhone 15'i Nasıl Daha Hızlı Şarj Edersiniz

iPhone 15'i hızlı şarj etmek için daha yüksek watt'lı bir şarj adaptörüne ihtiyacınız olacak. iPhone USB-C bağlantı noktası teknik olarak 27 watt'a kadar güç alabilir, ancak pratikte 20 watt'ın üzerindeki şarj hızında azalan getiriler vardır. Dolayısıyla, bir USB-C kablosu ve Apple 20 W USB-C güç adaptörü ile iPhone 15'i sıfırdan %50'ye yaklaşık 30 dakikada, sıfırdan %100'e ise 2 saatten kısa bir sürede şarj edebilirsiniz.

Ancak Apple aksesuarlarını kullanmak zorunda değilsiniz. Piyasada, Anker gibi markaların Apple adaptörlerinden daha kullanışlı olan çok sayıda yüksek watt'lı USB-C şarj seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 20 watt'tan daha yüksek güç adaptörlerini kullanmak tamamen güvenlidir; iPhone'unuzu otomatik olarak desteklediği maksimum hızda şarj edeceklerdir.

Örneğin, bir USB-C MacBook güç adaptörünüz varsa, bunu kullanarak telefonunuzu tam hızda şarj edebilirsiniz. MacBook'unuz güç kaynağına takılı ve şarj oluyorsa, telefonunuzu dizüstü bilgisayarın USB-C bağlantı noktalarından birine bağlayarak da neredeyse tam hızda şarj edebilirsiniz. 

Sonuç olarak, USB-C, artık tüm Apple cihazlarınızı aynı kablo ve yüksek watt'lı bir güç adaptörüyle hızlı şarj edebileceğiniz anlamına geliyor.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler