Apple iPhone 16 40W süper hızlı şarj teknolojisiyle dakikalar içinde şarj olacak

Apple iPhone 16 40W süper hızlı şarj teknolojisiyle dakikalar içinde şarj olacak

Teknoloji devi Apple'ın Eylül ayında duyuracağı iPhone 16 serisi telefonları 40W süper hızlı şarj desteğiyle gelebilir. Böylece yeni iPhone modelleri çok daha hızlı şarj olabilecek.

A+A-

Apple, sonbaharda piyasaya sürülecek akıllı telefonların 40W'a kadar güç almasına izin vererek iPhone 16'nın her zamankinden daha hızlı şarj olmasını sağlayabilir.

iPhone ve diğer Apple ürünlerinin hızlı şarj özellikleri, kullanıcıların oldukça kısa bir süre içinde kullanmak için büyük miktarda güç elde edebilecekleri anlamına geliyor. Weibo'nun Angry Miao topluluğunun kurucusu Li Nan'a göre Apple, iPhone 16 için şarj potansiyelini artıracak. ITHome tarafından bildirilen gönderide, iPhone 16'nın alabileceği watt gücü 40W'a kadar çıkarılıyor.

Apple, iPhone 15 nesli için hızlı şarj özelliğinin yaklaşık 30 dakika içinde %50'ye kadar şarj sağlayabileceğini söylüyor. Bu, doğrudan kablolu bağlantıya ve 20W veya daha yüksek bir şarj cihazı kullanımına dayanıyor. Daha yüksek watt değerine sahip şarj cihazları kullanabilseniz de, 20W'lık bir adaptörün iPhone 15'e sağlayabileceğinden daha fazla bir gelişme yok.

40W'lık bir adaptörle çalışabilmesi sayesinde iPhone 16'nın hızlı şarj özellikleri, %50'lik bir şarja yarıya yakın bir sürede ulaşılmasını sağlayabilir. Karşılaştırma yapmak gerekirse, bu süre 15 dakikadan biraz daha fazla olacak. iPhone 16'nın genel şarj süresini hızlandırmaya yardımcı olacak olan bu özellik, yalnızca pil boşken gerçekten faydalı olacaktır. Diğer hızlı şarj özellikli cihazlarda olduğu gibi, pil doldukça şarj işlemi yavaşlar.

MagSafe ve Qi2 iPhone'da 15W ile sınırlı olduğu için kablosuz şarjı da etkilemeyecek. Yüksek hızlarda hızlı şarj için USB-C kablosuyla doğrudan bağlantı gerekecek. Apple gelecekteki donanımlarının şarj kapasitesini kesinlikle artırabileceği için bu söylenti oldukça makul.

Bununla birlikte Apple, diğer endişeleri de dengelemek zorunda. Daha yüksek watt değerlerinde şarj etmek, bir pili daha düşük bir hızda şarj etmekten daha sıcak hale getirebilir ve bu da istenmeyen termal sorunlara neden olabilir. Buna pilin aşınmasını arttırarak kullanım ömrünü azaltmak da dahil. IT Home, raporlarında tedarik zincirini özelliklerden daha iyi ele alma eğiliminde.

Bununla birlikte, iPhone 15'in piyasaya sürülmesinden önce, Apple'ın iPhone 14 Pro'nun 48MP kamera yükseltmesini tüm iPhone 15 modellerine getirdiğine dair söylentileri bildirdi ve bu gerçekleşti.

İlgili Haberler