Apple, iPhone 16 Modellerinin Onarımını Kolaylaştıran 5 Önemli Değişikliği Duyurdu

Apple, iPhone 16 Modellerinin Onarımını Kolaylaştıran 5 Önemli Değişikliği Duyurdu

Apple, iPhone 16 modellerinin onarım süreçlerini kolaylaştıran bu değişikliklerle ilgili detayları açıkladı

A+A-

Apple, iPhone 16 serisinin daha onarım dostu olması amacıyla bir dizi tasarım ve politika değişikliğini duyurdu. Şirket, Tom's Guide ve Engadget gibi platformlara yeni cihazların onarım süreçlerini kolaylaştıran bu değişikliklerle ilgili detaylar sundu.

Apple'ın belirttiği bu beş önemli değişiklik arasında şunlar yer alıyor:

  • Daha Kolay Pil Değişimi: iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde elektrik kaynaklı pil çıkarma işlemi daha basit hale getirildi.

  • Face ID Yapılandırması: iPhone 12 ve sonrası modellerde, TrueDepth kamera için cihaz üzerinde yapılandırma yapılabilecek. Bu sayede, Face ID yapılandırması için Mac kullanma zorunluluğu ortadan kalktı.

  • TrueDepth Kamera Değişimi: iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modelleri arasında TrueDepth kamera değiştirilebilir hale geldi.

  • LiDAR Tarayıcı Onarımı: iPhone 16 Pro modellerinde, arka kamera modülü onarılırken LiDAR Tarayıcı da aynı anda tamir edilebilecek.

  • Basitleştirilmiş Bileşen Erişimi: iPhone 16 Pro'nun iç tasarımında yapılan değişikliklerle bazı bileşenlere erişim daha da kolaylaştırıldı.

Dört farklı iPhone 16 modeli Cuma günü satışa sunulacak. Cihazların iç yapısını daha detaylı incelemek için kısa süre sonra teknik sökümler de paylaşılacak.

İlgili Haberler