Apple iPhone 16 Pro A18 Pro işlemciyle performansın sınırlarını zorlayacak

Apple iPhone 16 Pro A18 Pro işlemciyle performansın sınırlarını zorlayacak

Apple'ın iPhone 16 serisi telefonları A18 çiple gelecek, ancak iPhone 16 Pro serisi modellerde kullanılacak A18 Pro çipler performansın sınırlarını zorlayacak.

A+A-

iPhone 16 ailesinin hepsinin aynı A18 çipini kullanacağını ve son birkaç yıldır Pro ve Pro olmayan telefonlar için kullanılan işlemci katmanlarını bir kenara bırakacağını dillendiren yeni bir söylenti daha ortaya çıktı.

Pazartesi günü yayınlanan bir raporda, Apple'ın iPhone'larında kullandığı çipleri değiştirerek A18'in tüm modellerde kullanılacağı iddia edilmişti. 

Nicolas Alvarez tarafından keşfedilen ve Salı günü MacRumors tarafından bildirilen arka uç kodu, bu sonbahar için iPhone listesini dört cihazın oluşturacağını ortaya çıkardı. Bununla birlikte, kodda beş tanımlayıcı gözlemlendi.

Liste iPhone17,1 ile başlıyor ve sırayla iPhone17,5'e kadar ilerliyor. Beş tanımlayıcı olsa da, beşincisinin başka bir cihaz için, muhtemelen gelecekteki bir iPhone SE güncellemesi için olacağı düşünülüyor.

Apple, tanımlayıcıyı iPhone neslinden ziyade kullanılan çip ile ilişkilendirme eğiliminde. A16 Bionic kullanan iPhone 15 ve Plus, iPhone15,4 ve iPhone15,5 tanımlayıcılarına sahip.

Bununla birlikte, A17 Bionic kullanan iPhone 15 Pro ve Pro Max, iPhone16,1 ve iPhone16,2 tanımlayıcılarına sahip.

Eğer tüm iPhone'larda aynı sayıda tanımlayıcı, yani 17 serisi kullanılıyorsa, bu, hepsinin aynı nesil çipi kullanacağı anlamına geliyor.

İki çip olasılığı

Tüm modellerin aynı nesilde olması nedeniyle Apple'ın Pro ve Pro olmayan modeller arasında yine de bir performans farklılığı yaratabileceği düşünülüyor. Bu, GPU çekirdeklerini devre dışı bırakmak veya bölmek ve bu çipleri Pro olmayan cihazlarda kullanmak kadar basit olabilir.

Pazartesi günkü raporda ayrıca isimlendirmeye olanak tanıyabilecek bir başka olasılık daha sunuldu. Buna göre, iPhone 16 için alışılagelmiş elden düşme çip stratejisi değiştirilecek ve A17'nin tasarımı TSMC'de yeni bir işlemden geçirilerek A18 olarak yeniden adlandırılacak.

Bu arada, Pro modelleri için geliştirilmiş grafiklere ve yapay zeka bilgi işlem öğelerine sahip yeni bir A18 Pro tasarımı tanıtılacak.

İlgili Haberler