Apple iPhone 16 Pro şarj hızı hayal kırıklığı yarattı

Apple iPhone 16 Pro şarj hızı hayal kırıklığı yarattı

Apple'ın yeni telefonları iPhone 16 Pro'nun 45W'ı bulan şarj hızına sahip olduğu iddia ediliyordu. Ancak yapılan testler yeni iPhone'ların bu hızın gerisinde kaldığını gösterdi.

A+A-

Çin'de yapılan bir yasal düzenleme başvurusu tüm iPhone 16 modellerinin 45W'a kadar şarj hızına sahip olduğunu gösterse de, o zamandan beri yapılan testler cihazların aslında bu kadar hızlı şarj olmadığını gösterdi. Ancak yine de iyileştirmeler var.

ChargerLAB geçtiğimiz hafta iPhone 16 Pro Max'i çeşitli Apple ve üçüncü taraf şarj cihazlarıyla test etti ve cihazın yaklaşık 30W'lık maksimum sürekli şarj hızlarına ulaştığını tespit etti.

chargerlab-iphone-16-pro-max-large.webp

Web sitesi, bir görüntüde iPhone 16 Pro Max'in Apple'ın 140W USB-C güç adaptörüyle 37W'lık en yüksek şarj hızına ulaştığını gösterdi, ancak cihazın bu hızda ne kadar süre şarj olmaya devam ettiği belli değil. Genel olarak bu, iPhone 15 Pro modelleri için bildirilen 27W en yüksek şarj hızına göre bir gelişme gibi görünüyor, ancak iPhone 16 modellerinin aslında söylentilerdeki teorik 45W tavanına ulaşmadığı açık.

PhoneArena standart iPhone 16 ile de benzer sonuçlar elde etti. Geçtiğimiz hafta yaptığı incelemede, cihazın yalnızca "kıyaslama testi veya oyun oynama gibi aşırı ağır yükler altındayken" 38W'lık en yüksek şarj hızına ulaştığını söyledi.

Web sitesi, iPhone 16'nın 20W'a yakın bir sürekli şarj hızına ulaştığını söyledi. Apple yalnızca tüm iPhone 16 modellerinin 20W veya daha yüksek bir USB-C şarj cihazıyla yaklaşık 30 dakika içinde %50'ye kadar şarj olabileceğini söylüyor ki bu da tüm iPhone 15 modelleri için reklamdaki verilerle tamamen aynı.

Sonuç olarak, tüm iPhone 16 modelleri 15V/3A = 45W USB-C Power Delivery 3.0 protokolünü güvenli bir şekilde desteklediği için, cihazların aslında 45W hızlarında şarj olmadığı kanıtlandı. Söylenti yanlıştı ya da en azından yanlış yorumlanmıştı. Bununla birlikte, belirli senaryolarda sınırlı ölçüde daha yüksek şarj hızları hala gerçekleşiyor gibi görünüyor.

İlgili Haberler