Apple iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'e yeni renk getiriyor

Apple iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'e yeni renk getiriyor

Çin'den gelen bir söylenti, Apple'ın yaklaşmakta olan iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin yeni bir "Rose" rengiyle satışa sunulacağını iddia ediyor.

A+A-

Tedarik zinciri sızıntılarının nispeten yeni bir kaynağı olan Çinli Weibo tabanlı sızıntı kaynağı OvO Baby Sauce OvO, Salı günü yaptığı açıklamada iPhone 16 Pro modelleri için yeni renk kodunun Apple'ın ilk olarak 2015 yılında iPhone 6S için sunduğu önceki "Rose Gold" rengi değil, sadece "Rose" olduğunu söyledi.

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in siyah, beyaz veya gümüş, gri veya "Doğal Titanyum" ve rose renklerinde satışa sunulması bekleniyor.

Kuo'nun tahmini, aynı Weibo kaynağından gelen ve mevcut Mavi Titanyum renginin yeni bir "gül" titanyum rengi lehine iPhone 16 Pro serisinden çıkarılacağını iddia eden daha önceki bir söylentiyi yansıttı. Bu arada Kuo, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'ın görünüşe göre siyah, yeşil, pembe, mavi ve beyaz renklerde sunulacağına inanıyor.

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın siyah, yeşil, pembe, mavi ve sarı renkleri mevcut. Bu, renklerin aynı kalmasıyla birlikte beyazın sarının yerini alacağı anlamına geliyor.

Kuo, Apple'ın iPhone 12'deki "Beyaz" renginin iPhone 13'te "Yıldız Işığı" olarak değiştirilmesine benzer şekilde mevcut renklerden bazılarını yeniden adlandırabileceğinden bahsetti. Renk isimleri aynı kalsa bile, gerçek ton ve görünüm yine de farklılık gösterebilir.

iPhone 16 serisinin sonbaharda duyurulması bekleniyor.

İlgili Haberler