Apple iPhone 16 ve iPhone 16 Pro'nun bataryasını değiştirmek kolaylaşacak

Apple iPhone 16 ve iPhone 16 Pro'nun bataryasını değiştirmek kolaylaşacak

Apple, iPhone pilinin değiştirilmesini kolaylaştıracak ve bu yıl içinde piyasaya çıkabilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

A+A-

Apple, iPhone 16'larda batarya ile ilgili yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirketin atacağı adım, akıllı telefon üreticilerinin 2025 yılına kadar pillerin sahipleri tarafından kolay erişilebilir aletler kullanılarak değiştirilebilmesini sağlamalarını gerektiren yeni bir AB yasasına yanıt olarak geldi. iPhone'un üretim sürecine dahil olan kaynaklara göre Apple, bunu başarmak için elektriksel olarak indüklenen yapışkan ayrıştırma teknolojisinin kullanımını araştırıyor.

Bir iPhone pilini değiştirmenin mevcut yöntemi zor ve yapışkan şeritlerin cımbızla çıkarılmasını gerektiriyor. Bu şeritler işlem sırasında koparsa, yapıştırıcıyı yerinden çıkarmak için ısı veya çözücü içeren ek adımlar gerekiyor. Eski pili çıkardıktan sonra yenisini güvenli bir şekilde takmak için bir tepsi ve özel bir makine gerekiyor.

Buna karşılık Apple'ın test ettiği yeni teknoloji, pilin siyah folyo yerine metalle kaplanmasını içeriyor. Metal kasalı bir iPhone 16 Pro piline ait olduğu iddia edilen görüntüler bu yılın başlarında sızdırılmıştı. Düşük voltajlı elektrik uygulandığında, yeni pil kasadan hızlı bir şekilde çıkarılabiliyor. Bu gelişmeye rağmen, tüketicilerin iPhone'u kendilerinin açması gerekecek ve bu da iPhone'un ekranını yerinde tutmak ve suya dayanıklılığı korumak için yapıştırıcı ve vidaların kullanılması nedeniyle karmaşık olmaya devam edecek.

Bu yeni pil değiştirme yönteminin bu yıl içinde en az bir iPhone 16 modelinde piyasaya sürülmesi ve önümüzdeki yıl iPhone 17'nin tüm sürümlerine genişletilmesi bekleniyor. Apple'ın, prosedürle ilgili karmaşıklıklar ve potansiyel riskler göz önüne alındığında, kullanıcıların pil değişimleri için profesyonel yardım almalarını önermeye devam etmesi bekleniyor.

Apple, cihazlarının 500 tam şarjdan sonra kapasitelerinin %83'ünü ve 1.000 tam şarjdan sonra %80'ini korumak gibi belirli kriterleri karşılaması halinde, AB'nin tüketici dostu pil değişimi gerektiren mevzuatından muaf tutulabilir. iPhone 15, 1.000 şarj kriterini karşılıyor, ancak daha önceki modeller 500 şarj şartını karşılamıyor.

Apple, suya dayanıklılığı ve sağlamlığı artıran sıkı bir şekilde kapatılmış tasarımları nedeniyle onarılması zor cihazlar sunma geçmişine sahip olsa da, şirket son yıllarda kendi kendine onarım seçenekleri sunarak ve teşhis araçlarını kullanıma sunarak bu endişeleri gidermek için adımlar attı.

İlgili Haberler