Apple iPhone 16 yepyeni bir düğmeyle geliyor: Ne işe yarayacak?

Apple iPhone 16 yepyeni bir düğmeyle geliyor: Ne işe yarayacak?

Apple'a yakın kaynaklar iPhone 16 modellerinin, cihazlar yatay modda tutulduğunda fotoğraf çekmeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış yepyeni bir düğmeye sahip olacağını öne sürdü.

A+A-

Apple fotoğraf çekimlerinde telefonlarını yatay tutanlar için özel bir buton hazırlığında. Bu düğmeyi dahili olarak Capture Button (Yakalama Düğmesi) olarak adlandırıyor ve bu düğme, çoklu hareket desteği ve basınca yanıt verme özelliği ile bugüne kadar tanıtılan en gelişmiş düğmelerden biri olacak.

Düğme ne işe yarayacak?

Bir görüntü veya video çekerken otomatik odaklama yapmak için düğmeye hafifçe basın. Fotoğraf çekmek için düğmeye daha sert basın. Yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak için düğmeyi sola ve sağa kaydırın. iPhone kamera uygulamasında bir basma ve kaydırma ile video çekebilmenize benzer şekilde, fotoğraf modu ile video modu arasında geçiş yapmak için bir çözüm de olabilir.

Düğmeye hafifçe basarak otomatik odaklama yapabilme özelliği, DSLR fotoğraf makinesi sahiplerinin alışık olduğu bir hareket olacak, çünkü üst düzey bir fotoğraf makinesi kullanırken genellikle bu şekilde otomatik odaklama yapılır. Apple düğmeyi iPhone'un sağ tarafına, ABD'de satılan iPhone'larda mmWave anteninin bulunduğu alana yerleştirmeyi planlıyor.

mmWave anteni, yer açmak için cihazın sol tarafına taşınacak. Yakalama (Capture) Düğmesi, dört iPhone cihazının CAD render'larında ve sahte modellerinde tasvir edildi, ancak Bloomberg'den Mark Gurman bu butonun bu hafta bunun yalnızca Pro modellerinde mevcut olma olasılığı olduğunu öne sürdü.

Apple, Yakalama Düğmesi ile kullanıcıları, Vision Pro kulaklıkta daha iyi görüntülenen yatay yönde çekilmiş fotoğraf ve videolar çekmeye teşvik edebilecek. iPhone 16 modellerinde Yakalama Düğmesinin yanı sıra biraz daha büyük ekranlar, Apple Intelligence'ı destekleyen yeni bir A18 çip ve Apple'ın AI modellerine güç sağlamak için gerekli olan tüm modeller için 8GB RAM yer alacak.

İlgili Haberler