Apple iPhone 16'lar düşmeye karşı sanıldığı kadar güçlü değilmiş, işte ispatı!

Apple iPhone 16'lar düşmeye karşı sanıldığı kadar güçlü değilmiş, işte ispatı!

iPhone 16 Modelleri, İddia Edilenlerin Aksine Yeni Seramik Kalkana Rağmen Düşmeye Karşı Hâlâ Savunmasız

A+A-

Apple, iPhone 16 modellerinde, bir önceki nesilden daha güçlü olduğu iddia edilen ikinci nesil Ceramic Shield teknolojisini tanıttı. Ancak, cihaz sigortası sağlayıcısı Allstate Protection Plans tarafından yapılan "düşürme testi"ne göre, yeni iPhone'lar düşmelere karşı tamamen korunmuş değil.

Allstate, Apple'ın bugüne kadarki en büyük telefonu olan, 6,9 inçlik iPhone 16 Pro Max'i test etti. Ön ve arka yüzeyleri camdan yapılmış cihazın bu yüzeylerin dayanıklılığı, seramikle güçlendirilmiş olsa da beton gibi sert yüzeylerde büyük hasarlar alabiliyor. Allstate, çeşitli düşme testlerini altı fit yükseklikten gerçekleştirdi.

Ön yüzeyden düşüş testinde, iPhone 16 Pro Max'in ekranı tamamen kırıldı ve titanyum çerçevesi boyunca çizikler oluştu. Cihaz kullanılmaz hale geldi, ancak dokunmatik tepkiler hâlâ hissediliyordu, bu da cihazın tamir edilebilir olduğunu gösteriyordu.

Arka yüzeyden düşüş testinde ise cihazın arka camı kırıldı ve kamera muhafazası zarar gördü. Her ne kadar telefon çalışmaya devam etse de, kırık cam yüzünden cihazı çıplak elle kullanmak güvenli değildi.

Allstate'in testlerinde bugüne kadar hiçbir cam akıllı telefon bu testlerden sağ çıkamadı. Bu nedenle, iPhone 16 Pro Max'in başarısız olması şaşırtıcı değil. Cam ve sert yüzeyler birbirine uyum sağlamadığından, AppleCare+ veya koruyucu bir kılıf kullanmak düşmelere karşı koruma sağlamak için önemli olabilir.

Allstate, su geçirmezlik konusunda iPhone modellerinin artık çok daha güçlü olduğunu belirterek suya dayanıklılık testlerine son verdi. iPhone 16 modelleri, IP67 su direnci sunarak önceki modellerle aynı seviyede su koruması sağlamaya devam ediyor.

İşte iPhone 16 modellerinin o düşme testi:

 

 

İlgili Haberler