Apple iPhone 17: En ince telefonu geliyor

Apple iPhone 17: En ince telefonu geliyor

Apple, iPad Pro'nun başarısının ardından en ince iPhone 17 ve MacBook Pro tasarımlarını planlıyor.

A+A-

Yeni ince iPad Pro modellerinin ardından Apple'ın ürün gamında daha fazla küçülme yaşanacak. iPhone 17 ve MacBook Pro'nun da incelmesi bekleniyor.

Apple'ın iPad Pro serisinde yaptığı güncelleme, tasarımlarda bir yenileme içeriyor ve premium tabletleri her zamankinden daha ince hale getiriyor. Bunun, kataloğundaki diğer ürünleri daha da inceltecek olan Apple için devam eden bir tasarım trendinin başlangıcı olduğu düşünülüyor.

Bloomberg'in kaynaklarına göre Apple, "önemli ölçüde daha ince" bir iPhone 17 yapmak için çalışıyor. Kaynak, MacBook Pro ve Apple Watch'un da tasarım değişikliklerine tabi tutulacağını ekleyerek, değişikliğin daha geniş bir çabanın parçası olacağını belirtti.

Amaç, iPad Pro'nun kendi kategorilerinde "en ince ve en hafif" olmayı hedefleyen yeni bir Apple donanım sınıfının başlangıcı olması.

Apple'ın iPhone 17'yi daha ince yapmak için çalıştığını ilk kez duymuyoruz. Ekim ayında analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın daha ince ve daha hafif yeni bir anakart teknolojisi kullanacağı tahmininde bulunmuştu.

Bu değişiklikler iPhone 17'nin gövdesinde diğer bileşenler için daha fazla yer açılmasına yardımcı olabilirken, genel boyutun küçültülmesine yardımcı olmak için de kolaylıkla kullanılabilir. Pazar günkü raporda aynı işlemlerin daha da ince MacBook Pro modelleri üretmek için ürün yelpazesi genelinde kullanılacağı da belirtiliyor.

Diğer iPhone 17 söylentileri arasında iPhone 17 Plus ekranı için küçük bir boyut değişikliği ve yeni bir 24MP ön kamera yer alıyor.

İlgili Haberler