Apple, iPhone kullanıcılarına ChatGPT sunmaya başlıyor

Apple, iPhone kullanıcılarına ChatGPT sunmaya başlıyor

Apple ile OpenAI arasındaki işbirliği çerçevesinde iOS 18 işletim sistemine ChatGPT destekli sohbet botu geliyor

A+A-

Apple, iPhone kullanıcılarına yenilikçi yapay zeka deneyimleri sunmak için OpenAI ile anlaşma sağladı. Bloomberg'in haberine göre, bu işbirliği çerçevesinde Apple'ın iOS 18 işletim sisteminde ChatGPT destekli bir sohbet botu sunabileceğini öne sürüyor.

Apple, yapay zeka alanındaki gelişmeleri genişletmek amacıyla Google ile de görüşmelerini sürdürüyor. Ancak dikkat çeken ana gelişme, Apple'ın OpenAI ile varılan anlaşma ile iOS 18'de yapay zeka odaklı yeni özellikler sunması olacak. Bu yeni özelliklerin detayları henüz netlik kazanmış değil.

Ancak konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar Apple'ın bir sonraki iPhone işletim sistemi olan iOS 18 için OpenAI ile ChatGPT özelliklerini barındıracak şekilde anlaşma imzaladığını ifade ediyor. Ayrıca, Apple'ın Alphabet Inc.'in Google ile de benzer bir yapay zeka chatbot'u olan Gemini'yi lisanslama konusunda görüşmeler yürüttüğü, ancak bu görüşmelerin henüz sonuçlanmadığı belirtiliyor.

Haberde, Apple ve OpenAI arasındaki anlaşmanın "yakında duyurulacağı" yönünde kesin bir bilgi olmadığına dikkat çekiliyor. Yapay zeka özellikleriyle donatılacak iOS 18'in, Apple Silikon işlemcili veri merkezleri tarafından kısmen destekleneceği, ancak çoğu özelliğin Apple'ın gizlilik ve hız avantajlarından faydalanarak doğrudan cihazda işleneceği vurgulanıyor.

Apple'ın yeni yapay zeka özelliklerini ve iOS 18'i 10 Haziran'da başlayacak olan WWDC'de tanıtması bekleniyor. Öte yandan, OpenAI da kendi yapay zeka asistanını tanıtmak üzere Pazartesi günü bir etkinlik düzenleyecek. The Information'a göre, bu yeni özellik Siri ve Google Assistant'a rakip olacak seviyede bir yapay zeka ses asistanı olarak geliştiriliyor.

İlgili Haberler