Apple iPhone SE 4 iPhone 16 ile aynı kasaya sahip olacak

Apple iPhone SE 4 iPhone 16 ile aynı kasaya sahip olacak

Apple'a yakın kaynaklar yakında çıkacak olan iPhone SE'nin iPhone 14 ile aynı kasayı temel alacağını söylese de, yeni bir rapor en azından arka kısmının iPhone 16 ile aynı olacağını iddia ediyor.

A+A-

iPhone 16'nın arka kasasının neye benzeyeceği resmi olarak bilinmiyor, ancak en azından rengi hakkında söylentiler var. Bilinen şey, Apple'ın daha önce iPhone SE modellerini daha önceki iPhone'lar için tasarlanan kasalara dayandırdığı.
Dolayısıyla, iPhone SE 4'ün iPhone 14 'ün kasasını kullanacağına dair tekrarlanan iddia akla yatkındı. Bununla birlikte, iPhone SE şu anda yalnızca Touch ID'ye sahip.

Ancak şimdi, Weibom'da “Fixed Focus Digital” adlı bir sızıntı bunun yanlış olduğunu söylüyor. Sızıntı yapan kişi, SE4'ün arka kapak işleminin 16 standart versiyonla tamamen aynı olduğunu yazıyor ve sevkiyat planının Eylül sonu olduğunu belirtiyor.

iPhone 16'nın Eylül ayında, yeni iPhone SE'nin ise 2025 İlkbaharında çıkması bekleniyor.
Arka kasa tasarımının değiştirilmesi Apple'ın arka kamera sistemini de değiştirmesi anlamına gelebilir.  Daha önceki bir sızıntıda, iPhone 16'da kameraların normal diyagonal dizilimi yerine dikey dizilime geçeceği iddia edilmişti.
MacRumors tarafından tespit edildiğine göre, iPhone SE 4'ün de aynı kameraları benimsemesi mümkün. Bu durumda, iPhone 16'nın iPhone 14'ten daha uygun hale geldiği düşünülebilir


İlgili Haberler