Apple iPhone SE 4 ve iPhone 16 aynı çipten güç alacak

Apple iPhone SE 4 ve iPhone 16 aynı çipten güç alacak

Teknoloji devi Apple'ın bu yıl farklı zaman dilimlerinde satışa sunmayı planladığı iPhone 16 ve iPhone SE 4 aynı çipten güç alacak.

A+A-

Apple'ın 2018'den bu yana iPhone'lar için kendi 5G modemi üzerinde çalıştığı söyleniyor, ancak projenin çok sayıda zorluk ve gecikmeyle karşılaştığı bildiriliyor. Ancak sonunda, proje nihayet tamamlanmaya yaklaşıyor olabilir.

Tanınmış Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, bugün sosyal medya platformu X'te yayınlanan kısa bir makalede, yılın ilk çeyreğinde dördüncü nesil iPhone SE ve üçüncü çeyrekte yepyeni, ultra ince iPhone 17 modeli de dahil olmak üzere Apple tasarımı 5G modeme sahip iki iPhone modelinin 2025 yılında piyasaya sürüleceğini söyledi.
Şu anda Apple tarafından satılan mevcut tüm iPhone'lar hücresel bağlantı için Qualcomm modemlerle donatıldı. Bu yılın başlarında Apple, iPhone lansmanları için Qualcomm ile olan 5G modem tedarik anlaşmasını 2026 yılına kadar uzattı, bu nedenle Apple'ın kendi 5G çiplerine geçişi muhtemelen birkaç yıl içinde kademeli olarak gerçekleşecek.

Apple, kendi 5G çipini tasarlama çabalarının bir parçası olarak 2019 yılında Intel'in akıllı telefon modem işinin çoğunluğunu satın aldı. Apple'ın çipinin Qualcomm'un modemlerine göre herhangi bir tüketici avantajı sağlayıp sağlamayacağı belli değil, ancak Apple'ın Qualcomm'a olan bağımlılığını azaltacak.
Apple 2017 yılında Qualcomm'a rekabete aykırı uygulamalar ve 1 milyar dolarlık ödenmemiş telif ücreti iadesi iddiasıyla dava açmıştı. İki şirket davayı 2019 yılında çözüme kavuşturdu.


İlgili Haberler